Personel Alımı

MSB Bünyesinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Alımı Yapılıyor

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı ilanı ile farklı kadrolarda toplam 396 memur alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu ilanın detaylarına bakıldığında MSB bünyesinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı yapılacağı da görülüyor. Buna göre söz konu alıma ilişkin genel şartların nasıl olduğunu ve başvuruların nasıl yapılacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

20 VHKİ ALINACAK

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile 396 memur alım ilanını yayımlamıştı. Söz konusu ilana en az lise mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Ancak ilanda KPSS şartı aranmaktadır. Alım yapılacak 396 kişiden 20’si Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak alınacaktır. 

Milli Savunma Bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar sadece bir kadro için başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla unvan için başvuru yapan adayların ilk tercihleri dikkate alınacaktır. Bunun yanı sıra başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. 

GENEL ŞARTLAR

Bu kapsamda söz konusu memur alım ilanında adaylarda “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak, Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak” şartları aranmaktadır. Ancak Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu için adayların Ön Lisans  mezunu olmaları gerekmektedir.

KPSS ŞARTI

Genel şartlara ilişkin tüm bunların yanı sıra adaylarda KPSS şartı da aranmaktadır. Buna göre adayların Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim (lise) mezunları için 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından 2016-KPSSP03(Lisans), 2016-KPSSP93(Önlisans) ve 2016- KPSSP94 (Ortaöğretim) birine girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

VHKİ ALIMINA İLİŞKİN DETAYLAR

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular ise online olarak gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 12 Şubat 2018 tarihine kadar “www.msb.gov.tr” web adresi üzerinden başvuru formunu doldurmak suretiyle gerçekleştireceklerdir.