Personel Alımı

MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 Yılı Sözleşmeli Er Alım İlanı Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ise;

“Değerli Adaylar; Bu kılavuzda Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe ilişkin genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına yer verilmiştir. Sizde en az ilköğretim mezunu olup, 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyorsanız bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyarak Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe hemen başvuruda bulunabilirsiniz.” denildi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER ALIMI GENEL ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda ise genel şartlar şu şekilde açıklandı;

Başvuru yapacakların Türk vatandaşı olması ve erkek olmaları zorunlu olarak bildirildi.

Diğer yandan adayların en az ilkokul mezunu olması gerekiyor ve askerlik hizmetini erbaş ya da er olarak tamamlayan adayların başvuru yapması istendi.

Yaş şartı hakkında yapılan açıklama metninde ise; 2019 yılı Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ve  sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar)” başvuru yapabileceklerdir denildi.

Ayrıca adayların askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden herhangi bir sebepten dolayı ilişiğinin kesilmemiş olması zorunlu.

Kamu haklarından mahrum kalmış adaylar başvuru yapmamalıdırlar ve affa uğramış olsa bile hiçbir cezadan dolayı yargılanmamış olmaları gerekiyor.

Terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olmamak gerekiyor.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana adaylar başvurularını; “https://personeltemin.msb.gov.tr” web adresi üzerinden yapabileceklerdir.

BAŞVURU FORMLARI VE KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

Bir Yorum

  1. 27 Şubat'ta Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er Mobil Tim olarak mülakata gittim ve kazandık ne zaman açıklanır ?