Personel Alımı

Ocak Ayı İçinde 60 KPSS Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Memur Alım İlanları

Kamu kurumları yayımladıkları ilanlar kadrolarında eksik bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere memur alımlarına devam ediyorlar. 

Kurumlar tarafından Devlet Personel Başkanlığı veya Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı taban puanını 60 olarak bildirilmiş memur personel alım ilanlarını Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. 

YAYIMLADIĞI İLANLARDA KPSS ŞARTINI 60 OLARAK BELİRLEYEN KURUMLAR

Bünyesinde eksik olan pozisyonlara personel alımı için ilan yayımlayan ve personel alımlarında KPSS şartını 60 olarak açıklayan kurumların listesi şu şekilde, Milli Savunma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, ETİ Maden İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanlığı, Selçuk Üniversitesi, Balıkesir Dursunbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Trabzon Köprübaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı.

YAYIMLANAN KADROLAR

Yukarıda belirttiğimiz kurumlarca yayımlanan personel alım duyurularında lise, önlisans ve lisans mezunlarının başvuru da bulunabileceği kadrolar yer almaktadır. İlanlarda yayımlanan genel olarak baktığımızda, Büro Memuru, VHKİ, Teknisyen, tekniker, Mühendis, Fizyoterapist, Şoför, Hukuk Uzmanı, Çevirmen, Kaloriferci, İstatikçi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Marangoz, Memur, Mimar, Psikolog, Resepsiyon Görevlisi, Santral Operatörü, Aşçı, Bahçıvan, Hafız, Proses İşçisi, Avukat, Hemşire, Sosyal Yardım İnceleme Görevlisi kadroları yer alıyor.

KAMU KURUMLARI MEMUR ALIMLARINDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

Kamu kurumları tarafından yayımlanan memur alım ilanlarında, ilan edilen pozisyonlara başvuruda bulunacak adaylardan bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar, memur alımlarında aranılan genel şartlar ve kadrolara göre belirlene özel şartlar olmak üzere ikiye ayrılır. 

GENEL ŞARTLAR

60 KPSS puanıyla memur alım ilanı yayımlanan kurumlar tarafından yayımlanan genel şartları haberimizde siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. Açıklanan genel şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak, Erkek adaylar için, askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda çalışıyor olmamak, İlana konu hizmeti gerçekleştirmeye engel teşkil edecek bir rahatsızlığı ya da engeli bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR

İlanlarda yayımlanan bu genel şartların yanı sıra, devlet kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında bazı özel şartlar yer almaktadır. Bu şartlar alım yapılacak kadroya göre belirlenmekte olup diğer kadrolara göre değişkenlik göstermektedir. Bu şartlar arasında, ilgili eğitim seviyesinden mezun olmak (lise, önlisans veya lisans mezunu olmak), Belirlenen KPSS puanına sahip olmak (bu haberimizde yayımladığımız ilanlar için bu şart 60 puan), kurum tarafından istenilen belge ve sertifikalara sahip olmak, ikamet şartını sağlamak ve kurumun belirlediği yaş aralığında bulunmak. gibi şartlar yer alıyor. 

İLANLARA BAŞVURU SÜRECİ

9 farklı kurum tarafından yayımlanan memur personel alım ilanlarına başvuru süreci 3 Ocak itibariyle devam etmekte olup ilanlara son başvuru tarihi kurumdan kuruma farklılık gösteriyor. 

Kurumalara göre alım yapılacak pozisyonlar, ilanlarda yer alan özel şartlar ve ilanlara başvuru sürecine ilişkin tüm detaylara ulaşmak için aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıları kullanabilir ve tüm ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz.