Personel Alımı

PMYO 2 Bin 500 Kadın/Erkek Polis Memuru Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bir duyuru ile Polis Akademisi Başkanlığı’nca 2 bin 500 Polis adayı öğrenci alımı yapılacağı açıklandı. Alımların 2 bin 250’sinin erkek adaylardan 250’sinin ise kadın adaylardan yapılacağı bildirildi. 

Yapılan açıklamaya göre sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Peki Polis Akademisi Başkanlığı’nca duyurulan ve DPB’de yayımlanan ilana kimler başvuru yapabilecek. 

KADIN/ERKEK 2 BİN 500 POLİS ALIMI YAPILACAK

Polis Akademisi Başkanlığı’nca yapılacak olan 2250 erkek ve 250 kadın polis memuru alım ilanı için adaylardan aranan şartlara haiz olmaları isteniyor. Kurum tarafından yapılan açıklamada aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamayan adayların başvurularının geçersiz olacağı açıklandı. İşte o koşullar;

Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise ve Dengi okullardan mezun olmak, 2018 yılı YKS’den TYT Puan türünden en az 260.000 ham taban puan almış olmak, Sağlık yönetmeliğinde belirlenen şartları sağlamak. Adayların kendisinin ve evli ise eşinin; yüz kızartıcı suç işlememiş olmak.

Yaş Şartı

18 yaşını doldurduktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 01 Ekim 2018 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle ise 26 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1993 – 1 Ekim 2000 tarihleri arasında doğmuş olmak)

TYT Şartı

2 bin 500 polis memuru alımı için başvuruda bulunacak adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) TYT Puan türünden en az 260.000 ham taban puan almış olmaları gerektiği ilan edildi. 

Fiziki Şartlar

İlana başvuru yapacak kadın ve erkek polis memuru adaylardan talep edilen fiziki şartlar arasında, ”Kadınlar için 162 cm erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak. Beden kitle endeksi 18 yaş dahil, 27 yaş dahil arasında olmak.” koşulu bulunuyor.

BAŞVURU SÜRECİ

DPB’de yayımlanan polis memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını Polis Akademisi Başkanlığına ait olarak resmi web adresi; “www.pa.edu.tr” adresi üzerinden online olarak elektronik ortamda yapacaklar. 

Bir Yorum

  1. 1 ekim haksızlık ben kasımda doğdum ama lise bitti şimdi başvuru yapamıyorum

  2. Sayın bakanım itiraz ediyoruz şu tyt sınavı kalksın lütfen 1993 şartmı

  3. 30 eylül doğumluyum eğer seneye güzel bir puan yaparsam süper olur manyak alım var

  4. Sayın icişleri bakanı böyle bir sistem olmaz cünkü liseyi bitiren bu okula direk gitmesi gerekir cünkü liseden sonra okulundevamı bunu gerettiriyor

  5. Basortusu hicbir resmi kurumda engel degil, gonul rahatligiyla katilmalisin.