Personel Alımı

Polis Akademisi 10 Bin Kadın ve Erkek Polis Alımı Yapıyor ! Başvurularda Son Günler

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilan yayımlanmış ve 22. dönem POMEM kapsamında 10 bin kadın ve erkek olmak üzere polis alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu polis alımı hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURU DETAYLARI

Polis Akademisi Başkanlığı polis alımı başvurular hala devam ediyor. Söz konusu polis alımına başvurular 12 Mart 2018 tarihinde başladı ve 23 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “http://www.pa.edu.tr” web adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile gerçekleştireceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

Ayrıca ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adaylarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak” şartları aranmaktadır. 

ÖZEL ŞARTLAR

Ayrıca adayların başvurularının geçerli olabilmesi için “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak”” özel şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.

EĞİTİM SEVİYESİNE GÖRE KAÇ POLİS ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda alımların hangi eğitim seviyesinde ne kadar yapılacağı ifade edildi. Buna göre KPSS P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan alanlar arasından lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Bir Yorum

  1. Lisans ile önlisans farkı olan 2 yıl ne olacak çok şeymi istiyoruz önlisanstan fazla geçirdiğimiz süre yaş olarak eklensin

  2. Peki lise mezunlarida yapabiliyor diye birsey varmıs tyt sınavi bunla ilgili bizi aydınlatırsaniz seviniriz. Gunler geciyor hemen basvuru yapmalıyız

  3. Yaş Şartını da Kaldırmış Olsalar Daha Güzel Olacak. 35 Yaşını Geçmeyen Kişiler Enverimli Zamanlarında Mahrum Bırakılıyor

  4. Bir nesli Feto ayağı bitirdi 35 Yaş şartı da şuan an bizi bitirdi

  5. Bir nesli Feto ayağı bitirdi 35 Yaş şartı da şuan an bizi bitirdi