Personel Alımı

PTT 2020 yılında 55 bin personel alımı yapacak mı? Yapacaksa başvurular ne zaman başlayacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT), yaklaşık bir yıldır 55 bin personel alımı yapacağını, alınacak personellerin PTT Bank ve PTT Kargo şubelerinde daimi olarak istihdam edileceği söylendi. Ama aradan onca zaman geçti ve 2020 yılına gelmemize rağmen PTT Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir personel alım ilanı yayınlanmadı. Ve kurum tarafından, 55 bin personel alımının ne zaman yapılacağına dair bir bilgide paylaşılmadı. Halbuki geçtiğimiz aylarda, PTT tarafından resmi açıklama yapılmış ve süre belirtmeksizin, en kısa zamanda personel alımı başvuru kılavuzunun yayınlanacağı söylenmişti.

PTT şubelerinde memur statüsünde görev almak isteyen on binlerce vatandaş, PTT Genel Müdürlüğünün ne zaman personel alımı yapacağını merak ediyor. Bu konuda konuşan bazı yetkililer, PTT’nin acil personel ihtiyacı olduğunu ve bir an önce alımların başlaması gerektiğini dile getirmiş olsa da bu konuda somut bir adım atıldığı görülmemiştir.

Tüm bu gerçeklere rağmen bazı haber kanalları sanki PTT tarafından resmi bir açıklama yapılmış gibi ilan yayınlıyorlar… Sanki başvuru tarihi belli olmuş gibi ‘’PTT personel alımı ne zaman başlıyor?’’, ‘’2020 yılı PTT personel alımı başvuru şartları nelerdir?’’, ‘’PTT Merkez Müdürlüğüne personel alımı yapılacak’’ gibi yanıltıcı başlıklarda haber yapılıyor. Burada hemen şunu söyleyelim ki… PTT yetkilileri tarafından, personel alımı yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bununla ilgili olarak hiçbir resmi internet sayfası üzerinden bildiri yayınlanmadı. Dolayısı ile böyle haberlere ve bu haberleri yapan sitelere itibar etmeyin…

PEKİ PTT 55 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz aylarda ilk yapılan açıklamalarda; PTT bünyesinde 5 bin personel çalıştığı ve açılacak yeni şubelerden dolayı 55 bin personele ihtiyaç duyulduğu ama ilk etapta 5 bin personel alımı yapılacağı ve zamanla bu rakamın 55 bin olacağı açıklanmıştı. Ama gel görün ki, PTT tarafından söylenen o 5 bin personel alımı bile yapılmadı. Personel alımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair de kesin bir tarih belirtilmedi. Dolayısı ile 2020 yılında bile PTT’nin 5 bin personel alımı yapıp yapmayacağı belli değil. Şayet yapılacak olsa, PTT Genel Müdürlüğü tarafından, belirlenen başvuru tarihinden 1 ay önce personel alımı yapılacağının açıklanması gerekiyor.

YALAN HABERLERE İTİBAR ETMEYİN!

Bazı internet siteleri, PTT tarafından personel alımı yapıldığına dair ilan haberleri yapıyor. Halbuki yayınladıkları haberler, PTT bayilerinin yani özel şirketlerin personel alım ilanlarıdır. Yani aldıkları personeller 3-5 tane ve özel şirketlerde istihdam ediliyorlar… Dolayısı ile resmen yalan haberler yapıyorlar… Bunların örneklerini, Google arama motoruna ‘’PTT personel alımı’’ yazdığınızda en çok okunanlar kategorisinde görüntüleyebilirsiniz.