Personel Alımı

PTT 4.000 personel alımı ne zaman başlıyor?

PTT 4.000 personel alımı yapacağı iddia edildi. Alınan bilgilere göre PTT’nin PTT Bank ve PTT kargo şubelerinde görevlendirilmek üzere ilk etapta 4 bin personel alınacağı ve daha sonra ki aşamada 10 bin memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki, PTT 4.000 personel alımı için başvurular ne zaman başlayacak? Başvuru şartları belli oldu mu? Personel alımlarında KPSS şartı ve yaş şartı var mı? İşte, tüm detaylar…

4 BİN PERSONEL VE DAHA SONRA 10 BİN MEMUR ALIMI

www.kamuisilanlari.net adresinde, PTT’nin farklı branşlardan en az ilköğretim, lise, önlisans ve lisans mezunu öğrenim düzeylerinden toplam 4.000 personel alımı yapacağı iddia edildi. Daha önce PTT’nin 55 bin personel alımı yapılacağı yönünde açıklamalar yapılmış ama alım ilanı yayınlanmamıştı. Son dakika olarak gelen bilgilere göre, Covid-19 salgını nedeniyle 55 Bin personel alımı yerine ilk etapta 4 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. Ayrıca verilen bilgilerde, salgının seyrine göre daha sonrada 10 bin memur daha alımı yapılacağının planlandığı belirtildi.

PTT BANK VE PTT KARGO PERSONEL ALIMI

Alınacak 4 bin personelin PTT Bank ve PTT Kargo şubelerinde görevlendirileceği belirtilirken, personel alımına ilişkin yapılan açıklamalarda, başvuruların ne zaman başlayacağına dair de belli bir tarih aralığı verildi. Şimdi, PTT bünyesinde kadrolu eleman olarak çalışmak isteyen binlerce işsiz vatandaş, personel alımına ilişkin ilanın ne zaman yayınlanacağı ve adaylardan istenilen başvuru şartlarını merak ediyor.

Genelde PTT, daha önceki yayınlamış olduğu personel alım ilanlarında 35 yaş şartı vardı. 35 yaş sınırında olan da, yaş şartını kaçırmamak için bir an önce ilanın Resmi Gazete’de yayınlanmasını istiyor.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Kesin olmaması ile birlikte, PTT personel alımına ilişkin yayınlanması beklenen ilan detaylarında KPSS şartının olmayacağı iddia ediliyor. Ayrıca 35 yaş şartının bu ilan içinde geçerli olacağı düşünülüyor.

Yayınlanması beklenen bu ilanın da geçmiş dönemde yayınlanan ilanda yer alan personel alımı başvuru şartları ile hemen hemen aynı olması bekleniyor.

PTT PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYINLANIR?

Kaynaklardan alınan bilgilere göre PTT 2021 yılı başlarında 4.000 personel alımı için ilana çıkacak. İlan hakkında çalışmaların devam ettiğini belirte kaynaklar, personel alımlarının kesin olmaması ile birlikte Şubat-Mart aylarında çıkması hedefleniyor. 10 Bin memur alımına ilişkin yapılan açıklamalarda ise, yeni açılması planlanan PTT Bank ve PTT şubelerinin açılış çalışmalarına bağlı olarak 2021 Nisan ayında ilana çıkması planlanıyor.

PTT HANGİ İLLERDE PERSONEL ALACAK?

Yine kaynaklardan aktarılan bilgilere göre PTT, özellikle İstanbul, Antalya, Konya, Ankara, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Gaziantep, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri başta olmak üzere 61 il-ilçe de personel alımı yapmayı hedefliyor.

Bir Yorum