Personel Alımı

PTT 5 Bin Personel Alımı Başvuru Koşulları Değişti! İlana Kimler Başvuru Yapabilecek?

PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilan içerisinde bulunan başvuru şartlarında değişiklik yapıldığı ifade edildi.

PTT tarafından yayımlanan ilan içerisinde güncellenen ilan metnine göre değiştirilen başvuru şartlarını sizler için derledik.

İşte PTT 5 Bin Personel personel alımıyla alakalı olarak merak edilen tüm detaylar sitemizde.

PERSONEL ALIM İLANINDA DEĞİŞTİRİLEN BAŞVURU ŞARTLARI

İkamet Süre Şartı: PTT tarafından güncelleme yapılan ilk maddeler arasında yer alan ikamet şartına göre. Eski ilanda bir yıl olarak belirtilen şartta artık ikamet süre şartı aranmayacağı ifade edidli. Adaylar MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabilecekleri belirtildi. İlk ilan içerisinde yer alan; “Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuranlardan, Mernis adresinin bulunduğu İl’de en az bir yıl ikamet ettiğini gösterir Nüfus Müdürlüğünden alınan onaylı belge” şartının kaldırıldığı açıklandıç

Gişe ve Büro Görevlisi Pozisyonlarına Başvuru Hakkı Verilen Bölümler: Söz konusu güncelleme yapılan bir diğer madde ise Gişe ve Büro görevlisi pozisyonuna başvuruda bulunacak bölümler oldu. PTT tarafından yayımlanan ilan metni içerisinde 71 bölümden mezun olan adayların başvuru yapabilecekleri ifade edildi. Ayrıca bu bölümler arasında ise; İİBF’den Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Uluslararası İlişkiler gibi bölümlere yer verildi.

Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı Pozisyonlarına Psikometrik İnceleme Şartı: PTT İKGM tarafından yapılan güncellemeye göre Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuruları kabul edilen adaylara Psikometrik İnceleme yapılacak ve bu testin sonucuna göre atamaları gerçekleştirileceği açıklandı.

Postacı ve Gişe ve Büro Görevlisi Pozisyonları İçin İstenen Evrakların Teslim Süreçleri: PTT tarafından yayımlanan duyuruya göre; Gişe ve Büro Görevlisi ve Postacı kadroları için talep edilen evrakların başvuru sırasında değil, evran teslimi süresi içerisinde talep edileceğine yer verildi.

Avukat, Mimar, Mühendis ve Uzman Personel Pozisyonları için YDS Şartı aranıyor: Söz konusu yapılan güncellemelerden biri ise Avukat kadrosunun yanı sıra; Mimar ve Mühendis pozisyonlarına yönelik oldu. Bu pozisyonlara başvuruda bulunacak adaylarda ayrıca; (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge) şartı eklendi. YDS şartı, PTT Uzman Yardımcısı pozisyonu için ise en az 70 puan olması gerektiği belirtildi.

PTT Personellerine İlişkin Başvuru şartları: PTT tarafından yayımlanan söz konusu ilan metni içerisinde yer alan detaylara göre; PTT personellerinin de başvuru yapabileceklerine yer verildi. PTT personelleri çalıştıkları unvan dışında diğer için başvuru yapabilecekleri duyuruldu.

Kamupersoneli.net I ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. Yaş şartı da kesinlikle kaldırılmalı en önemli konuya düzenleme gelmemiş

  2. 35 yaş şartı hem Anayasaya hem de liyakata aykırı. Asıl düzenleme bu konuda yapılmalı.

  3. 35 yaş şartı kesinlikle adil bir karar değil kesinlikle 40 yaş olarak degistilmeli

  4. 35 yaş şartı kesinlikle adil bir karar değil kesinlikle 40 yaş olarak degistilmeli

  5. Yaş şartı kalkmalı yıllarca orda çalışanlar var 35 den sadece gün alanlara bile ceza bu yazık birileri buna el atsın…

  6. 35 yasını geçen bu ülekenin insanı sayılmıyor mu bence de kalkmalı ?

  7. yasam genclık yası arttı hala gerıde kalmıslar bu ne 35 yas sınırı yazık 40 yapın bari

  8. Neden yabancı dil sadece 3 yıl ile sınırlandırılmış 5 yıl olmadı mı ales ve yds nin geçerlilik süresi

  9. 35 yaş sınırı hiç adil değil devlet bile kenara atıyor