Personel Alımı

PTT Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

PTT, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile İstanbul’da görevlendirilmek üzere 500 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Gişe ve büro görevlisi ve dağıtıcı pozisyonlarında personel alımı başvuruları 13 Şubat- 18 Şubat 2017 tarihleri arasında alındı.

Personel alım ilanına başvuracak adaylardan bazı genel ve özel şartlara haiz olmaları istendi. Adaylardan en çok tepki çeken kriter ise, başvuru yapacak adayların 35 yaşından gün almamış olması şartı oldu.

– Başvuru Sonuçları

PTT personel alımı başvuru kılavuzunda başvuru sonuçlarının açıklanmasına ilişkin net bir tarih verilmedi. Sözlü sınavların 20 Mart- 31 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak olmasından yola çıkarak, başvuru sonuçlarının Şubat  ayının sonu Mart ayının başı gibi açıklanacağını düşünüyoruz.

– Sözlü Sınav Süreci

 Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı T.C. numarasını gösteren bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.) ile girecek. Ayrıca; dağıtıcı adayları B ve A2 sınıfı sürücü belgelerinin asıllarını ibraz edecekler.

Sınav notu; KPSS puanı ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasından oluşacak.

– Sınav Sonuçlarına İtiraz

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasını takip eden 7 gün içerisinde yazılı olarak itiraz edebilecekler.  Sınav kurulu tarafından itirazlar en geç on beş gün içinde incelenip, sonuç bildirilecek.

Ataması Yapılacak Adaylardan İstenilen Belgeler:

* Nüfus cüzdanı fotokopisi

*  Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç belgesinin internet çıktısı

* Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin mezun olduğu okul veya noter onaylı örneği (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Şirket tarafından onaylanarak aslı iade edilecektir.)

*  Adli sicil kaydının bulunmadığına dair beyan

* Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan

*  İş isteme beyannamesi

* Mal bildirim beyannamesi

* Atanacağı pozisyonda çalışmasında sakınca olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporu

* Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair yazılı beyan

* 8 adet 4,5x 6 ebadında vesikalık fotoğraf

* Dağıtıcı pozisyonu için en az B ve A2 sınıfı sürücü belgesi

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (4 suret ) 

500 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Kılavuzu İçin