Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Kamu Personeli Alımı Tercihleri Başladı

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ile 18 bin kamu personeli alımı için tercihler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından alınmaya başlandı. Konu hakkında şartları taşıyan ve 2016 KPSS’ye girmiş olan adayların tercihleri alınacaktır. 

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar KPSS 2018/5 ile Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı için tercihlerini nasıl yapacaklar? Adaylar 4 Haziran 2018 ile 11 Haziran 2018 tarihleri arasında tercihlerini yapacaklardır. Ayrıca adayların 12 Haziran 2018 tarihine kadar 15 TL tercih ücretini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercihlerini yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Peki bu şartlar nelerdir? Kamupersoneli.net olarak Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için adaylarda aranan şartları aşağıda paylaşıyoruz. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. İşte genel şartlar:

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. KPSS 2018/4 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

Bir Yorum

  1. Bu kaçıncı 15 tl yatırıyoruz. Soyuyorsunuz milleti vesselam..yuhhh sözleşmeli alacaktınız da neden sınav yapıyorsunuz. Onca genç kazanan insanların umutlarını söndürüp boğazından kesip dersanelere paralar veren veliler adaletsizlikler yüzünden mağdur. Yazık ülke ne hale geldi….