Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 18 Bin Kamu Personeli Alımı Tercihleri Sona Eriyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde KPSS 2018/5 tercih kılavuzu yayımlandı. 

Yayımlanan kılavuz ile Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı başvuruları başladı. Söz konusu başvurular sona eriyor. Bu bağlamda başvurular hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

KPSS 2018/5 Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı için tercih işlemleri 4 Haziran 2018 tarihinde başladı. Adaylar Sağlık Bakanlığı 18 bin kamu personeli alımı için tercih yapacak olan adaylar tercihlerini 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir. 

Peki tercihler nasıl yapılacak? Tercih yapacak olan adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak kadrolara göre tercihlerini yapabileceklerdir. Ayrıca adayların 12 Haziran 2018 tarihi mesai bitimine kadar ÖSYM tarafından belirlenen 15 TL tercih ücreti yatıracaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı için adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adaylar tercih yapamayacaklardır. Bu bağlamda adayların şu şartlara haiz olmaları gerekmektedir:

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. KPSS 2018/4 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

Bir Yorum