Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı 3 Farklı Branşta Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Devlet Personel Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığınının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanlarla beraber kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımanan ilanlarla beraber 3 farklı branşta kamu personeli alımı yapılacağı belirtilirken ilanların son başvuru tarihleri yayımlandıkları tarihe göre farklılık gösterebiliyor.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarnda adayların başvuru yapabileceği ve başvuru süreci devam eden 3 farklı branştan ilan yayımlandı.

Söz konusu yayımlanan ilanlarla ise alım yapılacak olan kadrolar; Sözleşmeli Bilişim Personeli’nin yanı sıra; Mali Analiz Danışmanı ve Hasta Yönlendirme Personeli kadroları olarak açıklanmış durumda.

MALİ ANALİZ DANIŞMANI ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı “​Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamına dahil edilerek Strateji Geliştirme Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere Mali Analiz Danışmanı alımı yapılacaktır. Ayrıca ilanın çıkış tarihi 03.04.2018 olurken ilanın son Başvuru Tarihi 17.04.2018 saat 18:00 olarak belirlenmiştir.” duyurusunu yayımlayarak Mali Analiz Danışmanı alımı yapacağını duyurdu.

HASTA YÖNLENDİRME PERSONELİ ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı tarafından Hasta Yönlendirme Personeli alımıyla alakalı olarak “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında personel alımının gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

Ayrıca Hasta Yönlendirme Personeli alımı için adayların başvurularını 15 Nisan 2018 tarihine kadar yapabilecekleri belirtildi.

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı ayrıca Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacağını; “Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü ve uygulamalı mülakat sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 16 (on altı) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.” ifadesiyle duyurmuştu.

Sözleşmeli Bilişim Personeli alım ilanına başvurular ise; 10 Nisan 2018’de sona erecek. Adayların bu detaylara göre başvurularını gerçekleştirmesi gerektiği ifade ediliyor.