Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı AB Projesi Kapsamında Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden personel alım duyurusu yayımladı. 

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan Doğrudan Hibe Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilmekte olan CRIS IPA 2016/378-641 sayılı “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında personel alımı yapılacağı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadro detayları, ilanlara kimlerin başvurabileceği ve başvuru sürecine ilişkin detayları haberimizde paylaşıyoruz. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Sunulan İlgili Hizmetlerin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında alım yapılacak kadroya ilişkin yapılan açıklamada, alımların Uzman Personel Kadrosunda yapılacağı bildirildi.

İlanda yer alan Uzman Personel kadro detaylarında ise, AB İhale/Satın Alma Uzmanı, AB Finans Asistanı, AB Saha Gözlemcisi pozisyonlarında yapılacak alımlarda toplam 4 kişinin görevlendirileceği belirtildi.

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlığın resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan Uzman Personel alım ilanına başvuruda bulunacak adayların kadrolara göre bazı şartları taşımaları gerektiği istenmiştir. Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanında yer alan kadrolara göre başvuru detaylarını haberimizde paylaşıyoruz. 

AB İhale/Satın Alma Uzmanı kadrosunda başvuru yapacak adaylar için açıklanan şartlar arasında,

En az 4 yıllık üniversite mezunu olmak. İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek. iyi derecede MS Office programları kullanabilmek. İyi iletişim becerileri. İyi raporlama becerileri. En az 10 yıllık iş deneyimi. En az 7 yıl satın alma/ihale deneyimi, Practical Guide (PRAG) kuralları ile mal ve hizmet satın alımı/ihale konusunda en az 5 yıllık iş deneyimi, AB tarafından finanse edilmiş projelerde satın alma uzmanı olarak çalışmış ve/veya hizmet ve mal alımı ihaleleri süreçlerini yönetmiş olmak tercih sebebidir. Ulusal satın alma kuralları konusunda yetkin ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir. Sağlık alanındaki projelerde deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,  maddeleri yer aldı

AB Finans Asistanı kadrosunda başvuru yapacak adaylar için açıklanan şartlar arasında,

En az 4 yıllık üniversite mezunu olmak. İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek. İyi derecede MS Office programları kullanabilmek. İyi iletişim becerileri. İyi raporlama becerileri. Finans alanında en az 6 yıllık iş deneyimi. En az 3 yıl AB tarafından finanse edilmiş ve/veya uluslararası projelerde finans asistanı olarak çalışmış olmak tercih sebebidir. En az 3 yıl proje hesaplarının muhasebe süreçleri ve raporlaması konusunda çalışmış olmak,  maddeleri yer aldı

AB Saha Gözlemcisi kadrosunda başvuru yapacak adaylar için açıklanan şartlar arasında,

Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden ya da Yüksek Öğretim Kurumu tarafından denkliği onaylanan yurt dışındaki Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden mezun olmak, En az 10 yıllık iş deneyimi, İyi iletişim becerileri, Seyahat engeli bulunmamak, İyi derecede Türkçe bilmek. Sağlık sektöründe yöneticilik deneyimine sahip olmak tercih sebebidir. AB tarafından finanse edilmiş ve/veya uluslararası projelerde çalışmış olmak tercih sebebidir. AB PRAG kuralları konusunda yetkin ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir. İyi derecede İngilizce veya Arapça bilmek tercih sebebidir, maddeleri yer aldı

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRECİ

Sağlık Bakanlığı yayımladığı personel alım ilanına başvuruları, İngilizce ve her bir sayfası paraflanmış şekilde hazırlanan bir özgeçmiş ile Bakanlığı belirttiği adrese elden veya posta yoluyla teslim edilecek yapılacağı açıklandı. Yayımlanan duyuruda ayrıca e posta ile gönderilen başvuruların kabul edilmeyeceği açıklandı. 

Başvuru yapacak adayların evrak teslim edecekleri adres; “T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Göç Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık Mahallesi A. Adnan Saygun 2 Cad No: 55 G Blok K:1 Oda No:6 06100 Sıhhiye Çankaya/Ankara” olarak belirtildi.