Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı Başasistanlık Kadrosu Bin 527 Personel Alımı Başvuru Şartları!

Sağlık Bakanlığı İnsan Kaynakları tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan detaylara göre; Başasistanlık kadrosuna personel alımının yapılacağı belirtilmişti.

Söz konusu yayımlanan ilanın başvuru şartları, başvuru yeri, başvuru tarihi ile alakalı olarak merak edilen tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metni içinde yer alan detaylarda ise adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“1- 657 sayılı Devlet Memuru Kanununa göre engel hali bulunmamak

2- Başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti yükümlülüğünü tamamlamaya 180 günden az süre kalmış olmak

3- İngilizce, Almanca, Fransızca dil sınavlarından herhangi birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) belge teslim tarihi itibariyle son beş yıl içinde 100 üzerinden 60 ve üzeri puan veya Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararası alanda geçerli sayılan diğer yabancı dil sınavlarından 60 puan barajına denk ve üzeri puan almış olmak” şartlarına yer verildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yayımlanan ilana başvuruların nasıl yapılacağıyla alakalı olarak merak edilen detayları kamupersoneli.net olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Adayların başvurularını talep edilen belgelerle beraber Bakanlık tarafından belirtilen ilgili birimlere şahsi veya posta yolu ile göndermeleri gerektiği zorunlu olduğu açıklandı.

Ayrıca ilana yönelik olarak olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ifadelerde ise;

“Başvurular yukarıda belirtilen belgeler tamamladıktan sonra 2 (iki) adet USB taşıyıcıya (belleklerde oluşabilecek hasar göz önüne alınarak) yüklenip Başvuru Dilekçesi ekinde zarf içine konularak şahsen veya posta/kargo yoluyla Bakanlığımız Genel Evraka teslim edilecek/gönderilecektir. Önemli Not: Şahsen veya posta/kargo yoluyla yapılan başvuruda sadece başvuru dilekçesi ve ekinde iki adet USB taşıyıcı kabul edilecek bunun dışında başka bir evrak ya da doküman kabul edilmeyecektir” açıklamasına yer verildi.