Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı İç Kontrol Uzmanı Alım İlanı Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre; iç kontrol uzmanı alımı yapılacağı belirtildi.

Bununla beraber yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların başvuru şartlarına haiz olmaları gerektiğine yer verildi.

İÇ KONTROL UZMANI ALIMI YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan metni içerisinde ise;

“​Türkiye Cumhuriyeti, Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesinin (SSGDP) finansmanı için Dünya Bankasından 134,3 milyon ABD Doları eşdeğeri (120 milyon Avro) tutarında bir ikraz sağlamıştır. İkraz hasılasının bir kısmı SSGDP kapsamında yapılacak mal, yapım işleri, danışmanlık dışı hizmetler ve danışmanlık hizmet alımlarının ödemelerinde kullanılacaktır.

Bu kapsamda, T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere İç Kontrol Uzmanı alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan iilan içerisinde ise adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“Örgün eğitim veren Fakültelerinin Mühendilik veya İktisadi/İdari Bilimler bölümünden, tercihen Endüstri Mühendisliği bölümünden lisans düzeyinde mezun olmak, Tercihen, yüksek lisans/ doktora yapmış veya yapıyor olmak, ÖSYM tarafından düzenlenen Yabancı Dil Tespit Sınavı KPDS/YDS/ÜDS’den İngilizce alanında son 5 yıl içinde en az 55 puan almış olmak veya ÖSYM denklik tablosuna göre KPDS/YDS/ÜDS sınavında 55 puana denk gelen puanı almış olmak, veya eğitim dili İngilizce olan bir üniversiteden( lisans, yüksek lisans, doktora düzeyinde) mezun olmak şartları isteniliyor.

Ayrıca adaylardan istenilen genel başvuru şartları arasında; İç kontrol alanında en az 3 yıllık iş tecrübesine sahip olmak, Tercihen, iç kontrol alanında mesleki sertifikaya sahip olmak,(CIA, CISA, SMMM vb. iç Kontrol Sisteminin Tasarımı, Kontrol Ortamı, Risk Yönetimi, Uygulama Kontrollerinin Değelendirilmesi, İş Süreçleri Kontrollerinin Değerlendirilmesi, Risk Değerlendirme, İç Kontrol Sisteminin DeğerIendirilmesi ve Raporlanması, Yönetişim Uygulamaları) MS Office, MS Visio, MS Project vb. proje yönetim araçları konusunda iyi derecede bilgi sahibi olmak” şartlarına yer verildiği belirtildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Yayımlanan ilana adaylar başvurularını ilanın yayımlandığı tarih olan 22 Mayıs 2018’den (bugün) itibaren yapmaya başladılar ve başvuruların 5 Haziran 2018 tarihinde sona ereceği duyuruldu.