Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı İŞKUR Üzerinden 5 Bin 298 Personel Alımı Yapıyor ! İşte Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda 5 bin 298 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Buna göre Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5 bin 298 personel alımı yapılacağı ifade edildi.

KADRO DAĞILIMI

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda alımların hangi kadrolarda yapılacağı da belirtildi. Buna göre Sağlık Bakanlığı personel alımını “Isıtma ve sıhhi tesisatçı, Kaynakçı, marangoz, inşaat boyacısı ve temizlik görevlisi” kadrolarında gerçekleştirecektir.

BAŞVURU DETAYLARI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapılacaktır. İlana başvurular 4 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını 13 Eylül 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir.

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx” web adresi üzerinden takip ederek gerçekleştireceklerdir.

GENEL ŞARTLAR 

Tüm bunların yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Sağlık Bakanlığı tarafından adaylarda aranan şartlar şöyle:

a) Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak.

d) Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika / belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

Bir Yorum