Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı KPSS Şartsız 200 Danışman Alım İlanı Başvuruları İçin Son Gün

Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanlığı yayımladığı bir ilan ile bir proje kapsamında beş farklı branştan 200 Danışman alımı yapacağını ilan etmişti. 

Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına başvurular sona eriyor. İlanda yer alan açık pozisyonlar, adaylarda aranan genel başvuru koşulları ve ilana başvuruların nasıl yapılacağına dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında 5 farklı branştan 200 personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık yayımladığı ilanında, alım yapılacak kadro ve alım yapılacak eprsonel sayısına ilişkin detayları şu şekilde açıkladı. Sağlık Bakanlığı ilgili proje kapsamında 20 Psikolog, 47 Sosyal Çalışmacı, 16 Diyetisyen, 52 Fizyoterapist ve 65 Çocuk Gelişimci alımı yapacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıda yer alan pozisyonlar için başvuru yapacak adayların, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen genel ve özel koşulları sağlamaları gerektiği bildirildi. Her pozisyon için ayrı ayrı belirlenen bu özel koşulları haberimizin altında bulunan bağlantı aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. 

İlan metninde yer alan genel başvuru koşulları ise şu şekilde,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, İlan edilen pozisyonlar için gerekli eğitim seviyesinden mezun olmak, kadrolara göre istenilen tecrübeye ve diğer özel şartları sağlamak, kamu haklarından mahrum olmamak, yine kadrolara göre farklılık gösteren yaş aralığında olmak, Windows Office programlarını (Word, Excel, PowerPoint) kullanabilir olmak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.

Özel koşullar arasında ise, alım yapılacak pozisyonun eğitim şartını karşılamak, yine her pozisyon için belirlenen tecrübe şartına haiz olmak gibi şartlar bulunuyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Haberimizi başında da belirttiğimiz gibi söz konusu ilana başvuru süreci (5 Haziran) bugün mesai bitimine kadar yapılabilecek. İlana başvuru yapacak adaylar başvurularını Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği yönergeler çerçevesinde hazırlayacakları özgeçmişlerini e-posta atmak suretiyle yapacaklar. 

Bir Yorum