Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

Binlerce sağlık personeli, Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı için ne zaman personel alımı yapacağını merak ediyordu. Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından resmi ilan yayınlandı. Yayınlanan ilana göre Sağlık Bakanlığı’na toplam 8 bin 844 personel alımı yapılacak. Alınacak personeller, Sağlık Bakanlığı bünyesinde daimi olarak istihdam edilecek olup, başvurular yarından itibaren alınmaya başlayacaktır.

Peki, Sağlık Bakanlığı hangi kadrolara personel alımı yapacak? Sağlık personeli alımı başvuruları nereye ve nasıl yapılacak?

HANGİ BRANŞLARDAN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Bunlardan 3 bin 762’si hemşire, bin 91’i ebe ve 3 bin 476’sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi branşlarından alım yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

SAĞLIK BAKANLIĞI RESMİ AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 8.844 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

TERCİH İŞLEMLERİ

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2020/4 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

Adaylar tercihlerini, 14 – 20 Şubat 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ve Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (sadece yüksek lisans veya doktora programlarında) öğrenim görmüş adayların, 18 Şubat 2020 tarihinde saat 17.00’ye kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Çalışma Genel Müdürlüğünün Ek Hizmet Binasına (GMK Bulvarı No:6 Kat:2 Kızılay/ANKARA) şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

POSTA YOLU İLE BAŞVURU İŞLEMİ

Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar; dilekçe ile birlikte T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartının Noter Onaylı örneği ile Yüksek Lisans/Doktora düzeyindeki diploma/mezuniyet belgesinin Noter onaylı veya üniversite tarafından “ASLI GİBİDİR” ibaresiyle onaylanmış ıslak imzalı örneğini (ve gerekmesi halinde ilave olarak kendi adlarına alınmış YÖK kararı örneğini) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Çalışma Genel Müdürlüğünün resmi yazışma adresine (T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Çalışma Genel Müdürlüğü Emek Mh. 17. Cd. No:13 Çankaya / ANKARA) iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırabileceklerdir. 18 Şubat 2020 tarihi itibarıyla kuruma ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

HERHANGİ BİR BAŞVURU YAPMAYACAK OLANLAR

Yüksek lisans veya doktora mezunu Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Çalışma Genel Müdürlüğüne herhangi bir başvuru yapmayacaklardır.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

Mülga Devlet Personel Başkanlığına daha önce başvuru yapmış olduğu başvuru sonucu bilgileri alınmış yüksek lisans veya doktora mezunu adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

GENEL HUSUSLAR

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesine göre veya Sağlık Bakanlığı ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (üniversite hastaneleri dahil) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru detayları belli oldu!

Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi ilanı görüntülemek için burayı tıklayınız