Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Personel alım ilanı başvuru şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 kamu personeli alım başvuru şartları – Sağlık Bakanlığı personel başvuruları ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı tarafından 29 bin personel alımı yapılacağının duyurulmasının ardından binlerce vatandaş yayınlanacak ilanları bekliyor. Sağlık Bakanlığı, 2019 yılında 29 bin 600 personel alımı yapacağını ve alım detaylarının Nisan ayı içerisinde duyurulacağı belirtmişti. Fakat bakanlıktan henüz personel alımlarıyla ilgili doyurucu bir açıklama gelmemişti. Çeşitli münhal kadrolar için görevlendirilmek üzere gerçekleştirilecek olan sağlık personel alımı için detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanlığının atama yapılabilecek 32 branşı ve atama bekleyen on binlerce sağlık personeli adayı bulunuyor..

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI MI?

Sağlık Bakanlığının atama yapılabilecek 32 branşı ve atama bekleyen yüz binlerce adayı bulunuyor. Bakanlığın en son atama yaptığı 2018 yaz aylarından beri bir atama gerçekleştirilmedi. Atama kılavuzunun yayınlanması kadar önemli bir diğer konu da 32 sağlık atama branşına adaletli bir atama dağılımının yapılıp yapılamayacağıdır. 2018 yılında sağlık bakanlığı toplamda 27 bin sağlık çalışanını bünyesine dahil etti. Ataması gerçekleşen binlerce aday aynı zamanda güvenlik soruşturmalarının tamamlanıp göreve başlamayı bekliyor.

Sağlık Bakanının da bizzat açıkladığı “25 bin sağlık personeli daha alacağız” açıklamasının ardından herhangi bir adımın atılmaması oldukça düşündürücüdür. Yerel seçimden önce bir müjde bekleyen sağlık personelleri için bu zaman dilimi için de makas daralmaktadır. Sağlık personeli alımı konusunda tek resmi hareket sağlık bakanlığı 2019 yılı personel alımı münhal kadroların açıklanması oldu.

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent’te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak.” dedi.

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent’te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak.”

Sağlık Bakanlığı personel alımında kritik süreç geride kaldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 29 bin 689 kamupersoneli ataması için Cumhurbaşkanlığı ‘ndan onay çıktı. 

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı ‘ndan 29 bin 689 sağlık personeli alımı için onayın çıkmasının ardından resmi açıklama beklenmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘dan gelecke açıklama sonrası 2019 yılı Sağlık Bakanlığı merkezi atama tarihleri ile her bir atama döneminde atama yapılacak sayıya yer verilecek.

Resmi açıklamanın gelmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı ‘nın Mayıs ayında personel alımı için ilana çıkması bekleniyor.

KAMU PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI

Ali Aras Altıntaş personel alımı hakkında yaptığı açıklamada bakanlığın personel alımına ilişkin teknik çalışmaları bitirmek üzere olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımında mülakat yapılmayacak ve KPSS puan sıralamasına göre alımlar gerçekleştirilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.

Hemşire

Ebe

Psikolog

Radyoloji Teknikerliği

Ortopedi

Tıbbi Laboratuvar

İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)

Biyomedikal Mühendisleri

Diyaliz Teknikeri

Anestezi

Sosyal Hizmet Uzmanları

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane teknikeri

Ameliyathane Hizmetleri

Odyometri

Acil Tıp Teknisyenliği

Eczane hizmetleri

Sağlık yönetimi

İş protez teknikeri

Hemşire yardımcısı

Radyoterapi teknikeri

Çocuk gelişimi

Fizik Tedavi teknikeri

Adli Tıp Teknikeri

Odyolog

Ferfüzyonist

İş ve Uğraşı Terapisti

Diyetisyen

Fizyoterapist

Dil ve Konuşma Terapisti

HALK SAĞLIĞI KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

1. Tıp fakültesinden lisans mezunu olmak,

2. Halk sağlığı alanında yüksek lisans düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

3. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

4. Sağlık araştırmaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

5. Kanser epidemiyolojisi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir,

6. Halk sağlığı alanında en az 5 (beş) yıl iş deneyimine sahip olmak tercih sebebidir,

7. İstatistik alanında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir, 8. Halk sağlığı ve epidemiyoloji alanında eğitimci olarak görev almış olmak tercih sebebidir,

9. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve halk sağlığı uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

SAĞLIK EKONOMİSİ KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

1. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

2. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

3. Cepten yapılan sağlık harcamaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

4. Üniversitelerin sağlık kurumları işletmeciliği bölümünde akademik personel olarak görev yapmak,

5. Sağlık ekonomisi alanında akademik düzeyde çalışmış olmak tercih sebebidir,

6. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir.

7. Ulusal sağlık hesapları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

8. Hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin değerlendirilmesi konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

9. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dünya Bankası projesinde araştırmacı olarak görev almış olmak tercih sebebidir, 10. Sağlık ekonomisi ve dünyada sağlık sistemlerinin karşılaştırılması konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

11. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve sağlık yönetimi uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

Bir Yorum

  1. Saglık kurumları işletmecılıgı bolum ataası nasıl oluck acaba

  2. Kaç aydır atama bekliyen insanlar var lütfen biraz işlemler hızlandırılsın

  3. Ya bi daha ki sınav gelmek üzere ve hala atama yapmadınız ya

  4. Artık bir umut hep aynı habere girip bakmaktan yorulduk gencecik insanların hayalleri kırılıp dökülüyor yazık…

  5. Laboratuvar teknolojisi mezunuyum.stajer eğitimimi Devlet Hastanesi Laboratuvarinda tamamladim.Tıbbi laboratuvar yazması gerekiyormu diplomada.lutfen bizede bi şans verin.

  6. Mayis ayini unutun bence yeni secimler sonuclanmadan alim yapmazlar.

  7. sağlık kurumları işletmeciliğinin şartları nelerdir?

  8. Lise mezunu hemşirelere yeterli kontanjan ayrılmalı. Benim çocuğum 435 SBS puanı ile yerleşti. İsteseydi İyi bir anadolu lisesine yerleşirdi ama o sağlık istedi. Bu çocuklara okurken malesef yeterince sayısal ders verilmedi. Sayısalları yok gibi birşey. Lisans mezunları 67 puanla atanırken, Lise mezunları 85 puanla atanamıyorlar. Çünkü yeteri kontenjan ayrılmıyor. Unutulmamalı ki Lisans mezunlarının çoğuda paralı üniversitelerde okuyorlar. Lütfen ADALET.