Personel Alımı

Sağlık Bakanlığı Personel Alımlarında Lise Mezunu Alımı Olacak mı?

Sağlık Bakanlığı bu yıl yine binlerce kişiyi istihdam edecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni döneme güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirten açıklamasında, istihdam konusuna da değindi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TVNET’t konuştu ve önemli açıklamalar yaptı. Bakan Akdağ yapacakları personel istihdamı ile ilgili olarak: “Maliye Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 kişi için anlaşmış durumdayız, 2017 yılı için. 16 bin 500’ün üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz, yoğun bakımlarımızı düzenliyoruz. 3 bin 900’ü hemen önümüzdeki ay alım işlemini tamamlayacağız. Kalan kısmını da yıl içerisinde. 16 bin 500 kişinin içinde doktorlar yok. Çünkü doktorlar Maliye Bakanlığı ile istihdam edilmiyor. Aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı istihdam edeceğiz. Sağlık meslek liseleri ve sağlık bölümünden üniversite mezunu var. Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Üniversite Mezunları İçin Alımlar Fazla:

Bakan Akdağ tarafından: “Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz.” sözleri, üniiversite mezunu daha fazla adayın alımının yapılacağını gösterdi. 

Lise Mezunu İstihdamı Az mı Olacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımlarında lise mezunu adayların alımı da yapılacak fakat üniversite mezunu olan adaylara göre sayıları daha az olacak.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan personel alımlarında, genel olarak üniversite mezunu alımı yapılacağı Bakan Akdağ tarafından belirtildi. Bu durum da lise mezunu personel alımının az olacağını gösteriyor. Personel alım sürecini yakından takip edip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net | Ankara