Personel Alımı

Sahil Güvenlik Komutanlığı Askeri ve Sivil Personel Alımı Yapıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde, Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı 2 ayrı ilan ile hem askeri hem de sivil personel alımları yapacağını duyurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, uzman erbaş alımı İkmal, Kurbağa Adam, Serdümen, Şoför, Muhafız ve Telsizci pozisyonlarında; sivil memur alımları ise Elektrik Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Makine Mühendisi, Gemi İnşa Mühendisi, Şehir Plancısı, Uzman, Mütercim, Radyo Televizyon Uzmanı, Sosyal Medya Uzmanı pozisyonlarında yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş ve sivil memur alımı ilanına başvurular, 6 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, www.sahilguvenlik.gov.tr adresinden elektronik ortamda online olarak yapılacak.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

UZMAN ERBAŞ ALIMI:  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olan, en az lise veya dengi okul mezunu olan, 2017 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olan, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olan, askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olan, yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan, askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olan, en az 164 cm. boyunda olmak koşuluyla, boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunan adaylar başvuru yapabilecek.

SİVİL MEMUR ALIMI: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak, KPSS’ye girmiş olmak, başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak, askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecek.