Personel Alımı

Samsun Müftülüğü Vekil İmam Hatip Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Müftülüğü resmi sitesinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruya göre; Samsun’a bağlı ilçe müftülüklerinde geçici görevden çeşitli nedenlerle ayrılanların yerine, yapılacak sınav ile Vekil imam-Hatip ve Müezzin-Kayyım ataması yapılacak.

VEKİL İMAM HATİP ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Samsun Müftülüğü tarafından yayımlanan, Vekil İmam Hatip alımına başvuru yapacak adayların, 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımaları ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımaları gerekiyor. Adayların ayrıca; 2016 yılı KPSSP (DHBT) 122-123-124 puan türlerinden en az 60 puan almış olmaları ve en az imam-hatip lisesi mezunu ve üstü dini öğrenim mezunu olmaları, Vekil Müezzin-Kayyım olarak atanmak için en az imam-hatip lisesi mezunu olmaları gerekiyor. Lise ve dengi bir okuldan mezun olanların da hafızlık belgesine sahip olmları gerekiyor.  Adayların, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması gerekiyor.

Halen vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak çalışıyor olan adaylar ise başvuru yapamayacak.

VEKİL İMAM HATİP ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Samsun Müftülüğü Vekil İmam Hatip alımına başvurular, 8 Aralık 2017 mesai bitimine kadar yapılacak. Başvurular, Samsun Müftülüğüne şahsen yapılacak. Başvuru esnasında; iş talep formu, diploma aslı ve fotokopisi, hafızlık belgesi ile fotokopisi, KPSS sonuç belgesi kimlik belgesi ve 4 adet vesikalık fotoğraf teslim edilecek.