Personel Alımı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İlan Yayımladı ! KPSS'li ve KPSS Şartsız Kamu Personeli Alımı

23 Ekim 2019 tarihli Resm Gazete’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlarda KPSS’li ve KPSS şartsız sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. İlana ilişkin aranan şartlar ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvrular 23 Ekim itibari ile başladı ve 6 Kasım’a kadar devam edecektir. Adaylar bu tarihler arasında Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmak suretiyle mesai saatleri içinde başvurularını yapacaklardır.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesiine 1 tam zamanlı Sİstem Uzmanı, 1 Yazılım Uzmanı ve 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplamda 3 personel alacak.

GENEL ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirtilen şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

“657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak”

ÖZEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra adayların özel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir. Belirtilen özel şartlar ise şöyle:

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak,

Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.