Personel Alımı

Sayıştay Başkanlığı Personel Alımı Yapacak – Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

 Sayıştay Başkanlığı’nın personel alımına ilişkin başvuru kılavuzu yayımlandı. ÖSYM Resmi internet sayfasından Sayıştay Başkanlığı Denetçi yardımcısı adaylığı eleme sınavına ilişkin bilgilerin yer aldığı başvuru kılavuzu yayımlandı. 
 

Kaç personel Alımı Yapılacak?

Devlet Personel Başkanlığı internet sayfası üzerinden daha önce yapılan duyuruda boş bulunan 45 Kadro için alım yapılacağı bildirilmişti.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2016-Sayıştay Eleme), 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek, paylaşılan kılavuza göre sınav saat 09:30 da başlayacak ve bir buçuk saat (90 dakika) sürecek. 

Başvurular Nereden Yapılacak?

İlgili sınav için başvuru işlemleri 20 ile 29 Eylül 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” isimli internet sitesi üzerinden yapılacak. 

Sınav Başvurusu yapacak adayların 657 Sayılı DMK’nın 48’inci belirtilen şartları yerine getirmesi, Eleme sınavının yapıldığı tarih itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması, İlgili lisans bölümlerini ya da yüksekokullardan birini bitirmiş olması (Bknz İlan Dosyası) , Denetçilik görevini yapmalarına engel herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamaları gibi şartlar bulunuyor. 

Bir Yorum