Personel Alımı

SGK KPSS Şartıyla Müfettiş Yardımcısı Alımı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Sosyal Güvenlik Kurumunun beklenen ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda SGK’nın KPSS puanı ile Müfettiş Yardımcısı kadrosu için personel alımı yapacağı belirtildi. Söz konusu ilan hakkında tüm detaylar haberimizde…

Resmi Gazete’nin 26 Aralık 2017 tarihli sayısında Sosyal Güvenlik Kurumunun beklenen ilanı yayımlandı. Bundan önce Sosyal Güvenlik Kurumunun 50 personel alımı yapılacağı ifade edilmişti ve ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu ilan hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sosyal Güvenlik Kurumu 50 Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Söz konusu ilan için başvurular 29 Ocak 2018 ile 9 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular “Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı (Simon Bolivar Caddesi No: 23 Çankaya/ANKARA)” adresine posta yoluyla veya şahsen olarak gerçekleştirilecektir. Konu ile ilgili olarak söz konusu ilanda “Posta ile yapılacak başvurularda evrakların 09/02/2018 günü mesai bitiminden önce belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURULAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların başvuruları için bazı belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Adaylar “Aday başvuru formu (Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının yukarıda belirtilen adresinden ya da www.sgk.gov.tr web sitesinden temin edilebilir), İki (2) fotoğraf, Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç Belgesi, Yüksek Öğretim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti (aslı gösterilmek şartıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığından onaylı sureti)” belgeleri ile yukarıda belirttiğimiz adrese şahsen veya posta yoluyla başvuru yapacaklardır. Bu belgelerden biri bile eksik olduğunda adayın başvurusu alınmayacaktır.

DETAYLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alım ilanında adayların başvurularda ve yazılı sınava ilişkin dikkat etmesi gereken hususlarda belirtilmiştir. Buna göre adaylara yapılan uyarıda şu ifadelere yer verilmiştir:

“- Sınava girecek adaylara Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca, sınav zamanı ve yerini belirten fotoğraflı “adaylık (sınav giriş) belgesi” verilir. Sınav giriş belgeleri, adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınava girecek adaylar, sınav esnasında, bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorundadırlar. Sınava katılabilme şartlarını haiz olmayanlara sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

– Yazılı sınav sonuçları; yazılı sınavı kazananları, başarı sırasını ve sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir liste Kurum Başkanlık, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile grup başkanlıkları binalarında asılmak ve Kurumun internet sitesinde (www.sgk.gov.tr) yayınlanmak suretiyle açıklanacaktır.”

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların başvuru yapabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartları karşılamaları gerekmektedir. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak, Sınavın yapıldığı 2018 yılının Ocak Ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtiçi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS); KPSSP22 veya KPSSP48 puan türlerinin birisinden 80 ve üzerinde puan almak ve sınava müracaat eden adaylar içerisinde en yüksek puanlı 250 kişi içerisinde bulunmak (2017 KPSS sınavı bahsedilen puan türleri birlikte değerlendirilecek olup, son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır.)  Süresi içerisinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen diğer bilgi ve belgeleri Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına vermiş olmak,” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmadığı halde başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.