Personel Alımı

SHK Kapsamında 3 Bin 251 Personel Alımı Yapılıyor (Tercihler Nasıl Yapılacak?)

Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla; 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlar arasından toplam 3251 kadro/pozisyon için yerleştirme yapılacağı duyuruldu.

3 BİN 251 KADRONUN DAĞILIMI

1.073 Lise düzeyi için, 1.854 ilkokul düzeyi için, 182 Ön Lisans düzeyi için ve 142 Lisans düzeyi.

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamuya alınacak 3 bin 251 memur için tercih kılavuzu, 17 Ekim 2017’de Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlandı.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür, Bu nedenle yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir. 

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adayların tercihleri; 18 Ekim- 3 Kasım 2017 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak. 

E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir.  Şifresi bulunmayan adayların, PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. 

Bir Yorum