Personel Alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) DPB'den İlan Yayımladı! En Az İlkokul Mezunu Santralci, Aşçı ve Temizlik Görevlisi Alımı Yapıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) yeni işçi alımı iş ilanını Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesi üzerinden yayımladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) yayımladığı ilanda santralci, aşçı ve temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu ve en az ilkokul mezunu olan adayların başvuru yapması talep edilmektedir.

Kadrolu olarak istihdam edilecek adayların eski hükümlü ve 3 engelli olması talep edilmektedir.

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve 23 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir.

KADROLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) DPB'den İlan Yayımladı! En Az İlkokul Mezunu Santralci, Aşçı ve Temizlik Görevlisi Alımı Yapıyor

İLAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SGK PERSONEL ALIMI İŞ İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla yayımladığı iş ilanında başvuru yapacak adaylardan talep ettiği başvuru şartlarını şu şekilde açıklamıştır;

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin
Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sularına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Özel kanun veya diğer mevzuatın da yer alan şartları taşımak.

Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan Emeklilik, Yaşlılık veya Malüllük aylığı almaması gerekmektedir.

Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar;

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismar suçlarından mahkum olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar;

Durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

Başvuru yapacak olan adayların Konya İl sınırları içinde ikamet ediyor olması

Başvuru yapacak olan adayların 18-40 yaş aralığında olması (23.08.2001 – 19.08.1979 tarihleri arasında doğan kişiler)

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvurulan ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

Bir Yorum

  1. Slm.. eski hükumlüyum ilk okul mezunuyum 6 cocuk babasiyim kiraciyim acil ise ihtiyacim var yardimci olursanız sevinirim 05458510215

  2. slm üç cocuk annesiyim esim kazadan sonra calisamiyor evim kira günlük temizliye gidiyorum ilkokul mevzunuyum Allah rızası için yardım edin bana