Personel Alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 400 memur alımı başvuruları başlıyor

 Sosyal Güvenlik Kurumu, 400 memur alımı yapacağını Devlet Personel Başkanlığı’nın (DPB) resmi internet sitesinden 23 Aralık 2016 tarihinde yayımladığı ilanla duyurmuştu. SGK memur alımı ilanına başvurular 2 Ocak 2016 tarihinde başlayacak ve 13 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Başvuruların tamamlanmasıyla sözlü sınav yapılacaktır.

Alım yapılacak personel: 400 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapılacak.

– 657 sayılı DMK’nın 48. maddesinde yer alan genel şartları taşımak.
– Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.
– ÖSYM tarafından 4-5 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılmış olup, bölümler itibarıyla KPSS 111 ve KPSS 113 puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olmak.
– Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
– Kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak.

Başvuruda istenilen belgeler:
– Elektronik ortamda doldurulan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu. (Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınav Başvuru Formunun eksiksiz ve tam olarak elektronik ortamda doldurulup onaylandıktan sonra çıktısı alınarak imzalanması gerekmektedir.)

– Yükseköğrenim diploması/geçici mezuniyet belgesi veya YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlar için denklik belgesinin aslını ibraz etmek kaydıyla Kurumumuzca, noterce veya mezun olduğu üniversite tarafından onaylanacak örneği.

Sözlü sınav tarihi ve detaylar: Giriş sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav yerleri 20 Ocak 2017 tarihinde Kurumumuz internet sitesinde ilan edilecek olup adaylar belgelerini 31 Ocak 2017 tarihi mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında elden teslim edebilecektir.

Başvuru tarihi ve yeri: Başvurular https://uyg.sgk.gov.tr/kdsinavbasvuru/AnaSayfa.do adresinden 02-13 Ocak 2017 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır. Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu’nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.

 

Bir Yorum