Personel Alımı

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, DSİ, TCDD Gibi Kurumlar Kamu Personeli Alıyor

Kamu kurumları Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımladıkları ilanlara yenilerini eklediler. Bu kapsamda çok sayıda kamu kurumu çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapıyor. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan kamu personeli alım ilanlarını, ilanları yayımlayan kurumları, alım yapılacak kadroları ve başvuru süreçlerine ilişkin ayrıntıları aşağıda aktarıyoruz. 

İŞKUR ÜZERİNDEN KAMU PERSONELİ ALIM İLANI YAYIMLAYAN KURUMLAR

Türkiye İş Kurumu üzerinden kadrolarında personel açığı bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyuran çok sayıda kamu kurumu buluyor.

Bu kurumlar; Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Şu İşleri Genel Müdürlüğü(Kamu), İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Alanya Sulama Birliği Başkanlığı, Bartın İl Özel İdaresi, Öğretmenevi, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Uzundere Belediye Başkanlığı, Çarşamba Öğretmenevi Müdürlüğü, 

ALIM YAPILACAK KADROLARA DAİR DETAYLAR

Yukarıda yer alan kamu kurumları tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında çok sayıda pozisyonda alım yapacağını vurgulamıştık. Alım yapılacak kadroların listeleri şu şekilde;

Mekaniker-Lokomotif, Ön Muhasebeci, Uzman (Genel), Bahçıvan, Büro Memuru (Genel), Büro İşçisi, Tarım İşçisi (Tarla Ürünleri), Bulaşıkçı (Stevard), Garson (Servis Elemanı),Forklift Operatörü, Asfalt Plenti Operatörü, Beton Asfalt Serme (Finişer-Serici) Makinesi Operatörü, Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi), Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı), Elektrikçi (Genel), Muhasebeci, Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi, Tesviyeci, Aşçı, Gıda Mühendisi, Şoför-Yük Taşıma 

BAŞVURU KOŞULLARI

İŞKUR İş İlanları sayfası üzerinden yayımlanan ilanlar ile adaylara duyurulan söz konusu alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar, alım yapacağını açıklayan kurum tarafından belirlenen başvuru koşullarını sağlaması gerekiyor. Başvuru koşullarını sağlamadan yapılacak başvurular ise geçersiz sayılıyor. 

Kurumlar tarafından talep edilen bu koşulları arasında, ”Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, alım yapılacağı pozisyon için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf tutulmak. Varsa KPSS puan şartını sağlamak.” şartları yer alıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu üzerinden sizlere aktardığımız kurumlar tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıda yer alan bağlantıyı kullanarak ilanlara ulaşabilirler. Adaylar öncelikle aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla İşkur İş İlanları arama sayfasına yönlendirilecekler. Bundan sonra adaylar açılan sayfada karşılarına gelen arama bölümlerinde İşyeri Türü yazan kısmı Kamu olarak işaretleyip arama butonuna bastıklarında İŞKUR üzerinden yayımlanan kamu grubu ilanlara ulaşacaklar.