Personel Alımı

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Memur Alım İlanı Yayımladı!

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanlarda ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, bünyesinde görevlendirmek üzere memur alımı yapılacağı açıklandı.

SYDV hizmet süreciyle alakalı olarak yapılan açıklamada ise;

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun amacına uygun faaliyet ve çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdî ve aynî yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuşlardır. SYD Vakıflarının yetkili karar organı Mütevelli Heyetidir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları özel hukuk tüzel kişiliğine sahip kuruluşlar olup, Vakıflarda personel ile ilgili işlemler personelin işvereni olan Mütevelli Heyetince, İş Kanunu hükümleri ve 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 34 üncü maddesi gereğince Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulunun 16/02/2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararı ile yürürlüğe konulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Personelinin Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar çerçevesinde belirlenen genel kriterlere göre yürütülmektedir.” denildi…

SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI DETAYI

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı talep edilen kadrolara; (Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi, Büro Görevlisi) için başvuruların “https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Login.aspx” web adresi üzerinden ön başvuruların alınacağı açıklandı.

Ayrıca yapılan başvuruların ön başvuru niteliği taşıdığı açıklandı ve bu nedenle SYDV’ler tarafından özel şartlara uygun olmayan veya evrak teslim süresi kapsamında teslim gerçekleştirmeyen adayların başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi…

Düzenlenen mülakatla beraber başarılı sayılanlar SYDV’lerde işe başlayacaklar.

SOSYAL YARDIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI GENEL ŞARTLARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı hizmet veren Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ise genel şartları şu şekilde açıkladı;

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak,

3- 18 yaşını bitirmiş olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak,

4- Askerlik görevini yapmış veya muaf olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak,

5- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

6- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

7- Görevin özelliğine göre eğitim, yaş, tecrübe gibi özel şartları taşımak.

8- 4 Yıllık Yükseköğretim Kurumlarının her bir unvanın iş tanımında belirtilen bölümlerinden mezun olmak ve ÖSYM tarafından yapılan geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünde en az 60 puan almış olmak şartları aranır. İhtiyaç duyulması halinde Mütevelli Heyeti tarafından yabancı dil bilmek, bilgisayar programları kullanabilmek vb. özel şartlar da aranabilir.

9- İş Tanımlarında belirtilen nitelikleri taşımak.