Personel Alımı

Spor Bakanlığı, KYK ve PTT 9 Bin 420 Memur Alımı Yapıyor (KPSS, Eğitim ve Diğer Koşullar Neler?)

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladıkları personel alım ilanlarıyla kadrolarında personel açığı bulunan birimlerinin ihtiyacını karşılamak adında alım yapacaklarını duyurdular. 

Yayımlanan bu ilanlarda çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağı ilan edilirken bu alımlara farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar başvuru yapabilecekler. 

Çok sayıda aday tarafından merak edilen KPSS şartına ilişkin olarak ise PTT personel alımlarında KPSS şartı talep etmezken, Spor Bakanlığı personel alım ilanına KPSS’den 50 almış adayların başvuru yapabileceklerini duyurdu. KYK ise ilan edilen açık pozisyonlara KPSS’den en az 70 almış adayların yapacakları başvuruları kabul edeceğini duyurdu. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yukarıda sizlere aktardığımız personel alım ilanlarında yayımlanan kadro detaylarını kurumlara göre aktarıyoruz. 

PTT personel alım ilanında 5 bin personel alımı yapacağını ve alımların Uzman yardımcısı(250), Mimar (20) Mühendis (200), Avukat (82), Gişe ve büro görevlisi (2625), Tekniker (200), Postacı (1623) pozisyonlarına olacağını duyurdu. 

KYK tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan kadro detaylarına göre kurum, 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli, 162 Diyetisyen, 44 Psikolog, 162 Büro Personeli, 81 adet Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 1220 personel alımı gerçekleştirecek. 

Spor Bakanlığı’nca yayımlanan personel alım ilanında ise bakanlığın, 1800 Antrenör ve 1400 Spor Uzmanı (1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü) olmak üzere toplam 3200 sözleşmeli personel alımı yapacağı açıklandı. 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen tüm adaylardan talep edilen ve Devlet Memurları kanununda yer alan başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. Ancak bu koşulların dışında her kurum alım yapacağını açıkladığı her pozisyon için özel koşullar talep ediyor. Bu koşullara verdiğimiz bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Arşiv Araştırması ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak, kadrolara göre belirlenen eğitim şartını sağlamak, Talep edilen KPSS puanına haiz olmak.

Bir Yorum

  1. Bu devlet emeklilik için 65 yaş sınırı getirdi,ben 46 yaşındayım ve yaşından dolayı hiç bir işe müracaat edemiyorum.ben ve benim gibiler nasıl iş bulup çalışıp emekli olacağız.

  2. Ya ALLAH aşkına hep işçi almi var diyolar kimseyide aldıkları yok milet açlıktan oluyo

  3. Tek alım yapmayan bizim tarım bakanı… sadece bakıyo ama nereye bakıyo kimse bilmiyo ziraatçiler işsz bakan bey alım haberi müjdesini verin seçim oncesi biz de sevinelim Allah icin…