Personel Alımı

TBMM Başkanlığı KPSS Puanı İle Kamu Personeli Alım İlanı DPB'de Yayımlandı

Günler öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanı Devlet Personel Başkanlığının da resmi web adresi üzerinden yayımlandı. Yayımlana ilana göre yeterlik ve yarışma sınavı ile (60) stenografi kursiyeri seçilecek ve kurs süresince yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olanlar arasından (40) stenograf yardımcısı alımı yapılacağı ifade edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda KPSS şartı aranmaktadır. Söz konusu alımlarda KPSS puan esasına bakılacak ve adayların en az 70 puan almış olması gerekmektedir.

GENEL ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1988 tarihi ve sonrası doğumlu olmak), Stenograflık görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak, 2017 yılında (A) grubu kadrolar için yapılan KPSS lisans sınavları sonucunda, KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3, KPSS P4, KPSS P18, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P29, KPSS P38 ve KPSS P43 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş puan almış olmak” şartları haiz olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alım ilanı için başvurular 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar “https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi” web adresi üzerinden ilana başvuru yapacaklar. Ayrıca şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.