Personel Alımı

TBMM Başkanlığı KPSS Puanı İle Personel Alımı Yapıyor

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanı Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Yayımlanan ilana göre yeterlilik sınavıyla beraber stenografi kursiyeri seçilecek ve kursun süresince yapılacak sınavlar sonrasında başarılı olanlar arasından stenograf yardımcısı alımı yapılacağı belirtildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının yayımladığı ilanda KPSS şartı gerekiyor. Söz konusu alımlarda KPSS puan esasına bakılacak ve adaylardan en az 70 puan almış olmaları isteniliyor.

GENEL ŞARTLAR NELER?

Söz konusu bu ilana başvuru yapacak adaylardan;

– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak.

– Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

– 01.01.2018 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1988 tarihi ve sonrası doğumlu olmak).

– Stenograflık görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak

– 2017 yılında (A) grubu kadrolar için yapılan KPSS lisans sınavları sonucunda

KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3, KPSS P4, KPSS P18, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P29, KPSS P38 ve KPSS P43 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş puan almış olmak” şartlarının yerine getirilmesi isteniliyor.

BAŞVURU HAKKINDA DİĞER DETAYLAR

Yaymlanan bu ilana başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı kamu personeli alımı ilanı için başvuruların son tarih olan 5 Şubat 2018 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. İlana başvuru yapacak olan adayların “https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi” internet sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Şahsen veya posta yoluyla yapılacak olan başvuruların dikkate alınmayacağı belirtildi.