Personel Alımı

TCDD 73 Personel Alım İlanı Hakkında Tüm Detaylar

Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile TCDD personel alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanın detaylarını kamuperosneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz..

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımlanan ilana göre Ankara, İstanbul, Sivas, Malatya, Afyon ve Adana’da bulunan kurum birimlerine yapılacak alımlara Meslek Yüksekokullarından toplam 20 bölümden mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU DETAYLARI

TCDD personel alım ilanında Devlet Personel Başkanlığında söz konusu ilana ilişkin açıklama metnine yer verildi. Söz konusu açıklama metninde ilanın tam halinin 14 Ağustos tarihinde yayımlanacağı ifade edildi. İlana başvuru yapacak olan adaylarda başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden yapacaklardır. Söz konusu başvurular Eylül ayında başlayacak ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen yapılacak.

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, ilana başvuru yapacak adayların ilan edilen pozisyonun sağlık gereklilikleri karşılaması ve işe alım sürecinde yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması. 

TCDD kamu personeli alımı için belirlenen sağlık şartı; ”Sağlık kurulu raporunda; Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş) Renk Muayenesi (ishihora testi yapılmış), İşitme muayenesi yapılmış (Odyometrik incelemede saf ses ortalaması, 500,1000 ve 2000 frekansların ortalaması, 0-40 dB olmalıdır.)