Personel Alımı

TCDD En Az Lise Mezunu Memur, Teknisyen ve Mühendis Alımı Yapıyor

Kamu kurum ve kuruluşları ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS 2018/1 atamaları memur alımı yapıyorlar.

Bu kapsamda, Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü’de merkezi atamalar ile memur alımı yapacağını ilan etti. Kurum tarafından açıklanan pozisyonlar, alım yapılacak şehirler ve diğer detayları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

TCDD MEMUR ALIM İLANI DETAYLARI

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından merkezi atamalar ile yapılacak alımlara lise ve lisans bölümünden mezun olmuş ve gerekli şartları sağlayan adaylar başvuru yapabilecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan merkezi atama tercih kılavuzuna göre, Afyonkarahisar, Ankara, Gaziantep, İstanbul, Malatya ve Sİvas’tan alım yapacağını ilan eden kurum 3 farklı pozisyonda alım yapacak. 

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü KPSS 2018/1 atamaları  ile Memur, Teknisyen ve Mühendis alımı yapacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Merkezi atamalar ile yapılacak alımlara başvuru yapacak adaylar genel şartların dışında kurumlar tarafından belirlenen özel şartlara haiz olmaları gerekiyor. Bu şartları genel hatlarıyla siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kurum tarafından alım yapılacak pozisyonun gerektirdiği eğitim seviyesinden mezun olmak, Tercih kılavuzunda yer alan nitelikler kısmında bulunan şartların sağlanması, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak. 657 sayılı Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

BAŞVURULAR ÖSYM ÜZERİNDEN

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen pozisyonlara başvuru yapacak adaylar başvurularını 5 Temmuz tarihine kadar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden  yapabileceklerdir.