Personel Alımı

TCDD İl Müdürlükleri 60 KPSS İle 91 Personel Alımı İçin Süreç Doluyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı ilanında Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. 

60 KPSS puan şartıyla başvuru yapılabilecek personel alım ilanına çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar yer alıyor. Bu haberimizde siz okuyucularımıza bu alım ilanlarına dair detayları tekrar hatırlatıyoruz. 

TCDD PERSONEL ALIM İLANI İÇİN SÜREÇ DOLUYOR

TCDD tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanlarında çeşitli eğitim seviyelerinden mezun adayların başvuru yapabileceği toplam 91 personel alım ilanı bulunuyor. Bu alım ilanlarında yer alan açık kadrolar ise şu şekilde; 73 Tren Makinisti, 14 Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı, 2 Raylı Sistemler Sinyalizasyon Bakım ve Onarımcısı ve 2 Vinç Operatörü.

Tüm bu kadrolar için başvuruda bulunmak isteyen adaylar ise başvurularını Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapabilecekler. İlanlara ulaşmak için haberimizin altında yer alan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

İLANLARA BAŞVURU KOŞULLARI

TCDD Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, askerlik hizmetini yapmış olmak, tecilli veya muaf bulunmak, görevini yapmaya engel olabilecek akıl sağlığı sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak. Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlardan, Anayasal düzene ve bu düzenin işletişine karşı suçlardan mahrum olmamak. ilan metinlerinde yer alan kadrolar için belirlenmiş eğitim seviyesinden mezun olmak ve kurumlar tarafından alım yapılacak kadroya göre belirlenmiş özel şartları karşılamak. KPSS şartını sağlamak. 

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN

Söz konusu kamu personeli alım ilanlarına başvuru süreci 27 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Adayların bu tarihten önce başvurularını İŞKUR’da yer alan şekilde yapmaları gerekiyor. TCDD tarafından yayımlanan ilan metnini siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. İlana İŞKUR üzerinden ulaşmak isteyen adaylar ise İŞKUR İş İlanları sayfası üzerinden ilanlara ulaşabilirler.