Personel Alımı

TİGEM Kura, uygulama ve sözlü sınav ile 496 İşçi Alacak!

İş arayanlar için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından geçici 496 işçi alım ilanı yayımlandı.

496 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

TİGEM tarafından yayımlanan 496 işçi alım ilanında adayların geçici olarak alınacağı aktarıldı. Öte yandan alınacak adayların Kura, uygulama ve sözlü sınav ile alınacağı bildirildi.

TİGEM GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) geçici işçi alımı başvuru şartları şöyle:

-18 yaşını tamamlamış olmak.

-Askerlik ile ilişiği olmamak. * “B, B1, C, C1, D, D1, F, G ” Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

-İlanın yayımlandığı tarih itibariyle en az 2 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK’dan hizmet bildirim cetveli dökümü, çalışma belgesi, bonservis belgelerinden en az birisi ile belgelendirmek.

-Öğrenim seviyesi bakımından;

– Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

– Diğer Orta öğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya bonservisi, Tamir Bakım – Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden traktör tamircisi Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak, veya yasa gereği Mesleki Yeterlilik Belgesi gerektiren işlerde, söz konusu belgeye sahip olmak.

-Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.

-Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

-Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

496 DAİMİ İŞÇİ ALIMI İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ