Personel Alımı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Personel Alımı Yapacak

‘Her insan bir engelli adayıdır’ sözü klasikleşmiş ve sıradan bir cümle de olsa bugün bir çok önemli kişi ve kurumlarca bu sözler sarf edilecektir. Engellilerimize değer veriyor onları umursuyor ve sorunlarını önemsiyoruz gibi kelimler bugün çok daha fazla duyulabilir. Oysa gerçekten öyle mi ? Gerçekten engelli vatandaşlarımızın sorunları için bir şeyler yapılıyor mu? Yada bir başka ifadeyle engelli vatandaşlarımızın soru ve sorunların çözümü için ne kadar çaba gösteriliyor.

Özellikle ülkemizde engelli vatandaşların en büyük sorunlarından birisi başta istihdam iken KamuPersoneli.Net olarak bu konuya duyarlılığımızı her fırsatta dile getirmekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasının gerektiği, işyerlerini fiziki şartlarının engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesi gerektiği ise bir başka gerçektir. Ancak bunların ne kadarı yapılıyor? Devlet Personel Başkanlığının verilerine göre sadece kamuda yaklaşık 20 bin boş engelli kadrosu var iken ve bu kadrolar her geçen gün artar iken engellilerimden nitelik beklemek ve boş olan kadroların daha da artmasını izlemek ne derece doğru tartışılması gereken bir başka konudur.

Sadece kamu değil özel sektörde de engellilerimiz adına bir çok eksiklikler var iken 10 – 16 Mayıs haftasını yani engelliler haftasını iki çift laf ile kutlamak yeterince samimidir? Engellilerimiz kendilerine tam anlamıyla ama ve fakatsız pozitif değerin gösterilmesi, bazı durumlara malzeme olmamayı talep etmektedirler.

Umut ediyoruz ki engellilerimizin sorunları sadece bugün dinlenilip notlar alınmasın ve umut ediyoruz ki var olan sorunlara samimiyetle yaklaşılsın.

KamuPersoneli.Net olarak tüm engellilerimizin engelliler haftasını kutluyor ve her daim soru ve sorunlarını objektif bir şekilde ele alacağımızı belirtmek istiyoruz.