Personel Alımı

TÜBİTAK SAGE 170 Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi web adresi üzerinden ilan yayımladı. 3 farklı ilanda farklı kadrolara alım yapılacağı ifade edilen personel alım ilanında adaylardan genel başvuru şartları ve özel başvuru şartları istenildi.

İlanın merak edilen detaylarını sizler için derledik. Peki hangi kadrolara kaç personel alımı yapılacak? Detayları sizler için derledik.

TÜBİTAK SAGE PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi web adresi üzerinden ilan yayımlayan TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) belirli süreli projeler için personel alımı yapacağını açıkladı. 3 farklı personel alım ilanıyla alım yapacağını duyuran TÜBİTAK ilanında özel şartlar ve genel başvuru şartlarına yer verilmiş durumda.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Alım yapılacak kadrolar olarak detaylara yer verilirken söz konusu 3 farklı ilan içerisindede yer verilen alım yapılacak kadrolar; Ar-Ge Personeli (Araştırmacı), Ar-Ge Teknisyeni ve Uzman Yardımcısı  Uzman kadrosu için personel alımının yapılacağı açıklandı. Söz konusu kadrolara göre farklı eğitim seviyelerinden mezun olan adayların başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Yayımlanan ilan içerisinde çok sayıda personel alımı yapılacağı ifade edilirken ilanlardan istenilen şartlar kadrolara göre değişebiliyor.

BAŞVURUDA ARANAN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Adaylardan aranan genel başvuru şartları ise; Savunma Sanayii sektöründe en az 5 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak. Adayların aşağıda belirtilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip
olması tercih sebebidir. Savunma sanayii sektöründe proje yönetimi konusunda (proje yöneticisi, planlama ve iş takibi alanlarında) mesleki tecrübeye sahip
olmak.

Savunma sanayii sektöründe bir sistem veya alt sistemin tasarım, geliştirme, doğrulama ve geçerleme aşamalarında aktif rol almış olmak. Proje yönetimi süreçleri, adımları ve yaşam döngüsü konularında tecrübeye sahip olmak. Tasarımlara üst seviye genel bakış ve değerlendirme kabiliyetine sahip olmak. Problem çözme kabiliyetine sahip olmak. MS Project ve MS Office programlarını iyi düzeyde kullanabilmek. Kaynak planlaması ve yönetimi konusunda tecrübeli olmak. Projeler kapsamındaki sözleşme görüşmelerinde ve müzakerelerinde
aktif görev almak, alt yüklenici sözleşmeleri kapsamında yapılan işleri takip etmek ve yönetmek.

Sistem mühendisliği süreçleri hakkında tecrübe ve bilgi sahibi olmak.Etkin iletişim becerilerine sahip olup, görevlendirildiği proje ekibinde etkin rol oynayarak ekibi yönetme – yönlendirme yeteneğine sahip olmak, iç ve dış paydaşlarla yapılan toplantılarda etkin rol oynayarak kurumu en iyi şekilde temsil etmek. Liderlik, planlama ve proje yönetimi becerilerine sahip olmak, organizasyon ve zaman yönetimi alanında yetkin olmak.

Takım çalışmasına yatkın, insan ilişkilerinde başarılı olmak. Yazılı ve sözlü iletişim becerilerine sahip olmak, kendini iyi ifade edebilmek ve dış görünümüne önem vermek. Düzenli ve planlı çalışma, raporlama ve dokümantasyon alışkanlıklarına sahip olmak. Yurt içi ve yurt dışı seyahat engeli bulunmamak şatları sıralanmış durumda.

BAŞVURUDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR

Yayımlanan ilanda adaylardan aranan genel başvuru şartlarının yanı sıra özel şartlar yer almakta. Ancak yayımlanan özel şartlar kadrolara göre değişim gösterebiliyor. Özel şartlar olarak kadrolara göre tecrübe şartı, istenilen eğtiim seviyelerinden mezun olmak, ikamet şartı, yaş şartı olarak öne çıkıyor. Söz konusu özel şartları sizlere haberimziin altında verdiğimiz bağlantı adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

BAŞVURU SÜRECİ

İlanda belirtildiği gibi adayların başvurularını en geç 29 Mart 2018 tarihinde saat 17:00’a kadar tamamlamaları gerektiği ifade edildi. 

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Başvuru yapacak adaylardan istenilen belgeler ise;  Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (Başarı Sırasını gösteren) ve Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı veya Kontrol Kodu olan internet çıktısı) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Diploma veya Çıkış Belgesi Fotokopisi (Lisans ve varsa üstü.) Eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik
Belgesi (Henüz mezun durumda olmayan adayların öğrenci belgesi ve mezun olabileceklerine dair Öğrenci İşleri Birimlerinden alacakları belge), Lisans Transkript Belgesi (ve varsa üstü)
v. Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (veya eğitim dilinin %100 İngilizce olduğunu gösterir belge) olarak açıklandı.