Personel Alımı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kamu Personeli Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ?

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayınladı. Yayınlanan ilanda Türk Standartları Enstitüsü kendi bünyesindeki pozisyonlarda görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını belirtti. 

Ayrıca ilgili ilana belirtilen başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular geçersiz kabul edilecek ve başvurular esansında asılsız beyanda bulunan adaylar hakkında yasal işlem başlatma hakkı doğacaktır. İlanın detayları ise şöyle;

Alınacak Personel 

– 66 Memur

Genel Şartlar
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

– Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)

– Tablonun 14. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5(beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavından (YDS) İngilizce alanında en az (A) seviyesinde puana (90) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak,

– İlanda belirtilen tablonun 15. sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Sınavından (YDS) Arapça alanında en az (B) seviyesinde puana (80) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak.