Personel Alımı

Türkiye Belediyeler Birliği Kamu Personeli Alım İlanı Yayımladı

Türkiye Belediyeler Birliği kamu personeli alım ilanı yayımladı. DPB aracılığıyla yayımlanan ilana göre kurum Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre kamu personeli alımı yapacak. 

İlanda yer alan kadrolar, kadrolar için belirlenmiş eğitim şartı ve diğer özel koşullara dair detaylar şu şekilde,

KADROLARA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanında 2 farklı pozisyondan kamu personeli alımı yapılacağı bildirildi. İlana göre alımların ilki Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte veya bölümlerinden mezun olmuş adaylar arasından Uzman Personel kadrosuna yapılacak ve 5 personel istihdamı gerçekleştirilecek. 

Yayımlanan ilanda yer alan ikinci kadroda Uzman Personel pozisyonuna yapılacak. Bu kadroya ise En az dört yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarının mühendislik, mimarlık, şehir ve bölge planlama fakülte veya bölümlerinden mezun olan adayların başvuruları kabul edilecek. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Türkiye Belediyeler Birliği, Uzman Personel alım ilanına başvuru yapacak adayların eğitim şartı dışında da aşağıda yer alan şartları sağlamaları gerekiyor. Bu koşullar Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan koşullar ile YDS ve KPSS şartlarından oluşmakta. 

İlana başvuru yapacak adaylardan talep edilen başvuru koşulları arasında, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, Yurt içi ve dışı seyahat etmesinde herhangi bir engeli bulunmamak. Yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda göreve başlamalarında bir engel bulunmamak. şartları yer alıyor. 

YDS Şartı; Yabancı Dil Sınavından (YDS) (İngilizce) en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya bu düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak. 

KPSS Şartı; Son başvuru tarihi itibariyle geçerliliği devam eden Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nca yayımlanan kamu personeli alım ilanına başvurular 18-29 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Kurum başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin açıklamasında, ” Başvurular Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlükleri’ne şahsen veya elektronik ortamda “ www.iskur.gov.tr ” internet adresi üzerinden yapılacaktır” açıklamasında bulundu. 

Bir Yorum

  1. arkadaşlar yds sonbahar sınavı 4 ekim'de açıklanıyor. bu sonuç açıklanmadan bu ilana işkur üzerinden başvuramıyorum. eminim benim gibi durumda olanlar vardır. son başvuru tarihi 1 hafta uzatılsa başvurabileceğiz.

    o yüzden gecikmeden belediyeler birliği web sitesine girip iletişim kısmından kendilerine son başvuru tarihini 1 hafta uzatmalarını isteyelim. ben istekte bulundum ama 1 kişinin isteği yeterli değil.