Personel Alımı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kadrolu Personel Alımı İçin Yeni İş İlanı Yayımladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) web adresi aracılığıyla yayımlanan iş ilanı kapsamında kadrolu personel istihdamı sağlanacağı ifade edildi.

Yayımlanan iş ilanına başvurular 26 Ağustos 2019 tarihinde başlayacaktır ve 3 Eylül 2019 tarihinde sona erecektir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yayımladığı ilanda araştırmacı kadrosuna 15 personel alımı yapacağını duyurdu.

MERKEZ BANKASI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş ilanı başvuru şartları ise şu şekildedir;

01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında bir defadan fazla elenmemiş olmak. 

Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan almış olmak.

Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak.

KPSS, ALES, GRE ve GMAT puanlarına göre aşağıdaki ALES Sınavı Eşdeğerlik Tablosu esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda ilk 150 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır. 

DETAY İÇİN TIKLAYINIZ