Personel Alımı

TÜRMOB KPSS Şartsız Memur Alımı Yapıyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), KPSS şartı olmadan sınav esasına dayalı memur alımı yapacak. Detaylar şöyle:

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile değişen 16 Ocak 2005 tarih ve 25702 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış “Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği” hükümlerine göre, düzenlenen Yeminli Mali Müşavirlik Sınavları Ankara’da yapılacak.

SINAV TARİHLERİ

2018/1. Dönem YMM Sınav Tarihleri : 24 Mart – 2 Nisan 2018

 İlk kez sınava katılacaklar için son başvuru tarihi : 12 Ocak 2018

Tekrar sınava katılacaklar için son başvuru tarihi : 2 Mart.2018

İlk kez sınav başvurusunda bulunacak adayların, 12 Ocak 2018 tarihi itibariyle sınava katılım için gerekli olan hizmet sürelerini fiilen tamamlamış olmaları gereklidir.

BAŞVURU SÜRECİ

Sınavlara girmek isteyenler, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği-Temel Eğitim ve Staj Merkezi Başkanlığı’na belirtilen son başvuru tarihleri mesai saati bitimine kadar başvuru yapacaklar.

SINAVA BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Sınavlara girecek adaylarda; Kanunun 4 üncü maddesindeki genel ve 9 uncu maddedeki özel şartları taşımaları yanında 45 inci madde ve 48 inci maddenin ikinci fıkrasının (c), (d), (e) bentleri ile 49 uncu maddesinde belirtilen durumların bulunmaması gerekir.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

Sınav Başvuru Formu (Odalardan sağlanabilir.), Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet üzerinden alınacak adli sicil belgesi (Adli sicil belgesinin, 3568 sayılı Kanunun 4/d bendinde belirtilen suçları kapsayacak ve adli sicil arşiv bilgilerini içerecek şekilde olması gerekir.), adli sicil kaydı olanlardan mahkeme kararı fotokopisi,  İkametgah belgesi, Onaylı nüfus cüzdanı örneği,  3 adet (4.5 x 6) boyutunda renkli fotoğraf, Mezun Belgesi (e-Devlet kapısı üzerinden alınmış) ile birlikte mezuniyetin seviyesini (Doktora, Yüksek lisans, lisans) tespit edebilmek üzere diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi

Lisans/Yüksek Lisans/Doktora Mezun belgesi e-Devlet kapısında mevcut olmayan adaylar aşağıdaki belgelerden herhangi birisini sunabilirler.

Diploma noter onaylı örneği, Geçici mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği, Yabancı Öğrenim Kurumlarından alınmış diplomalar için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan alınacak denkliği onay belgesi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsat fotokopisi,  Bağımlı çalışanlardan oda kayıt belgesi, serbest çalışanlardan faaliyet belgesi, Sınav bedelinin ödendiğine dair banka dekontu, Özel sektörde bağımlı olarak çalışanlardan “Oda Giriş Ücreti ve Maktu Aidatın Tam Ödendiğine Dair Belge.

SINAV ÜCRETİ

Sınavına girecek adaylar, sınav giderleri karşılığı olarak katıldıkları her sınav için ders başına 165,00 TL olmak üzere, ilk defa sınava katılacaklar toplam 1.650,00 TL ödeme yapacaklar.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum