Personel Alımı

Ulaştırma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile Mühendis ve Hukuk alanlarında görevlendirilmek üzere kamu personeli alımı yapılacağı duyuruldu. 

Yayımlanan ilanda “Bakanlığımız merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan 10 (on) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı (Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri esaslarınca) sözlü giriş sınavı ile ÖSYM Başkanlığı tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına (KPSS) göre aşağıda belirlenen puan türlerinden ve öğrenim dallarından personel alınacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

II. BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

a- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

b- ÖSYM Başkanlığı tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan puan türleri itibarıyla en az yukarıdaki I sayılı tabloda belirtilen taban puanları almış olmak,

c- Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),

ç- Son başvuru tarihi itibariyle yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden/bölümlerden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

II. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı kadrolarına başvurularda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (C) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

IV. BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER:

a- Sınav başvuru formu (Bakanlığımız www.uab.gov.tr internet adresinden veya Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.)

b- Yükseköğretim diplomasının, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği, www.turkiye.gov.tr e-Devlet Kapısı üzerinden çıktısı alınmış barkodlu mezun belgesi),

c- KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış kontrol kodlu örneği,

ç- Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği,

d- 2 adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş 4,5×6 ebatlarında olacak ve 1 adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır),

e- Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmişi (Bir sayfayı geçmeyecek şekilde), Başvuru sırasında belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla yanlarında fotokopisini getirdikleri belgeler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

V. BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Sözlü sınava başvurular yukarıda sayılan belgelerle 07/01/2019-28/01/2019 tarihleri arasında, 09.30–12.00 ile 14.00–17.00 saatleri arasında Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla yapılır. Adayların, 28/01/2019 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda (28/01/2019 tarihi ve saat 17:00 itibarıyla Bakanlığımız genel evrak şubesine giriş yapmış olması gerekmektedir.) doğabilecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, www.uab.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VI. SINAV VE SINAV SONUÇLARI:

a) Başvuru ve Sınava Kabul a- Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından www.uab.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

b- Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle alım yapılacak her bir bölüm için ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucuna göre atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dâhil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

c- Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar ilanda belirtilen yer, tarih ve saatte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) ile hazır bulunacaklardır.

2) Sınav şekli ve konuları Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Sözlü giriş sınavında adaylar;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinin her birinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler.

Adaylar, birinci fıkranın (a) bendi için elli puan, (b) ve (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. Bölümleri itibariyle adaylar, en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.