Personel Alımı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Sona Eriyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bir ilanı yayımlanarak KPSS en az 70 puan ile kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Yayımlanan ilanda müftettiş yardımcılığı için sınav düzenleneceği belirtildi. Peki ilana başvurular nasıl yapılacak? Adaylarda aranan şartlar neler? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

İLANIN DETAYLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda “T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığında istihdam edilmek üzere, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. Derecede boş bulunan 5 (beş) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosuna açıktan atama yapmak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi. 

ARANAN ŞARTLAR

İlana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde belirtildi:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak,

c) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 70 (Yetmiş) ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 (Yüz) aday içerisinde bulunmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun şekilde başvuranların sayısının 100 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması neticesinde belirlenecek ilk 100 aday giriş sınavına alınacak olup, 100. aday ile eşit puana sahip aday/adaylar da sınava çağrılacaktır)

d) 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)

e) Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz olmak,

f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir)

g) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)

h) Herhangi bir kuruma hizmet taahhüdü altında bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan hizmet taahhüdü altında bulunmadığına dair imzalı beyan alınacaktır.)

i) Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 16 Aralık’a kadar yapacaklardır. İlana başvurular mesai saatleri içinde “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı (A Blok, 6. Kat) Hakkı Turayliç Caddesi No: 5, Posta Kodu: 06338, Emek Çankaya / Ankara / TÜRKİYE” adresine şahsen veya posta yolu ile yapacaklardır. 

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.