Personel Alımı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 27 bin lira maaşla KPSS’li ve KPSS şartsız 5 personel alımı yapacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 11 Temmuz 2019 tarih itibari ile personel istihdamına yönelik yeni bir iş ilanı yayımladı. İlan göre YTÜ, kendi bünyesinde görevlendirmek üzere toplamda 5 bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi. Rektörlükten yapılan duyuruda, personel alımlarının 11 Temmuz ile 12 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacağı ve alımların KPSS puan sırlamasına göre değerlendirileceği belirtildi.

Peki YTÜ personel alımı başvuru şartları nelerdir? Hangi kadrolara personel alımı yapılmaktadır. Başvuru yeri ve şekli, sınav tarihi ve konuları nelerdir? İşte tüm ayrınlar…

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü tarafından yayınlanan personel alımı resmi ilanı şöyle;

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda Tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kamu kurum ve kuruluşlarının Büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde sözleşmeli Bilişim personeli istihdamına ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca 5 sözleşmeli Bilişim personeli alınacaktır. üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecek yazılı ve veya sözlü uygulamalı sınava katılacak adayların, seçiminde 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P3 puanı (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile ingilizce dilinde yapılan yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı YDS (yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 olarak hesaplanacaktır) veya bu dilde yapılan diğer yabancı dil sınavlarından alınan ve Yükseköğretim kurulunca kabul edilen dengi puan esas alınacaktır. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan en fazla 2 tanesi için başvuruda bulunabileceklerdir. Başvurular 11/07/2019 ile 12/08/2019 tarihleri arasında Personel Daire Başkanlığı’na yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI GENEL ŞARTLAR

  1. 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara haiz olmak.
  2. Fakültelerin 4 yıllık bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliği elektrik mühendisliği elektronik mühendisliği elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
  3. B bendinde belirtilenler dışında kalan 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Mühendislik bölümlerinden fen edebiyat eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik Matematik ve Fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. Bu maddede belirtilen yüksek öğretim mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanı iki katı ödenecek pozisyonlar için başvuruda yapabilirler
  4. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya Büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyenler için en az 3 yıllık diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak
  5. Bilgisayar çevre bilimlerinin donanımını ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek
  6. Kamu kurum ve kuruluşlarının Büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde sözleşmeli Bilişim personeli istihdamına ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmelikte belirtilen özlük hakları ve diğer kuralları kabul etmek
  7. Hizmetin gerektirdiği niteliklere muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip olup yoğun iş temposuna ayak uydurabilen M ve takım çalışmasına yakın olmak
  8. Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfına geçirilmiş olmak

BAŞVURU ŞEKLİ YERİ VE TARİHİ

Başvurular Yıldız Teknik Üniversitesi personel daire Başkanlığı’nın prs.yildiz.edu.tr internet sitesi adresi idari formlar bölümünde bulunan sözleşmeli Bilişim personeli başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasından sonra fotoğraf yapıştırmak ve imzalamak suretiyle aşağıda sayılan belgeler ile birlikte en geç 9 Ağustos 2019 tarihi Mesai bitimine kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü rektörlük binası Personel Daire Başkanlığı Esenler İstanbul adresine elden teslim edilmek veya son başvuru tarihine kadar anılan adreste olacak şekilde posta ile gönderilmek suretiyle yapılacaktır.

Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları ya da imzasız başvuru formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAV YERİ TARİHİ

  1. Yazılı ve sözlü uygulamalı sınav sınava girmeye hak kazanacak aday listesinin ilan edildiği tarihten en az 30 gün sonra yapılacaktır.
  2. Sınavın yapılacağı yer ve sınav tarihi Yıldız Üniversitesi’nin Kendi resmi internet sitesinden duyurulacaktır.
  3. Değerlendirme yazılı veya sözlü uygulamalı sınav yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
  4. Yazılı ve sözlü uygulamalı sınavdan 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır sınav sonucunda başarılı sayılan en yüksek adaydan başlamak üzere sınav başarı sırası oluşturulacak ve ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday ile sözleşme yapılacaktır.
  5. Sonuçların ilanı ve İşe başlama bir her bir pozisyon için sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylar başarı sırasına göre belirlenecek asil ve yedek olarak kazanan adayların listesi internet sitesinde ilan edilecektir.
  6. İki listede adı bulunan asıl adaylara ilan tarihinden itibaren en geç 5 gün iş günü içerisinde posta yolu ile tebligat yapılacak olup adreslerine yapılan tebligatın tebliğ tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde adayları sözleşme imzalamak sözleşmede belirtilecek tarih değişse başlamak ve İstenilen belgeleri teslim etmek üzere müracaatta bulunacaklardır.
  7. Adreslerine yapılan tebligatın tebliğ iki listede adı bulunan asıl adaylara ilan tarihinden itibaren en geç 5 gün iş günü içerisinde posta yolu ile tebligat yapılacak olup adreslerine yapılan tebligatın tebliğ tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içerisinde adayları sözleşme imzalamak sözleşmede belirtilecek tarih değişse başlamak ve İstenilen belgeleri teslim etmek üzere müracaatta bulunacaklardır.
  8. Adreslerine yapılan tebligatın tebliğ tarihinden itibaren on işgünü içinde üniversitemize müracaat etmeyen sözleşme imzaladığı halde sözleşmede belirtilen tarihte işe başlamayan veya bu sürenin dolduğu Gün itibariyle 15 günü geçmeyen ve belge ile ispat edilebilen kabul edilebilir mazeretini bildirmeyen adaylar hakkından feragat etmiş sayılır.
  9. Asıl adaylardan hakkından feragat etmiş sayılanların yerine ilan edilen yedek adayların da İşe başlama tarihleri hakkında Yukarıda belirtilen esaslar uygulanır.
  10. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile sınava girme şartlarını taşımadıkları halde sınava girip başarılı olan adaylarla ayrıca güvenlik soruşturması sonuçları olumsuz olan adaylarla sözleşme yapılmayacaktır.
  11. Sözleşme imzalandıktan sonra işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birinin taşımadığının anlaşılması halinde ise sözleşme fesih edilecektir. Ayrıca gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında hukuki işlem yapılacaktır.

SÖZLEŞME ÜCRETLERİ

  1. Kıdemli a ve sistem güvenlik uzmanı 27 bin 024 lira
  2. Kıdemli sistem uzmanı 27bin 024 lira
  3. Kıdemli uygulama geliştirme uzmanı 20bin 268 lira
  4. Uygulama geliştirme uzmanı 13 bin 500 lira ücrete tabi olarak çalışacaktır.

Aylık brüt sözleşme ücreti 657 sayılı devlet memurları kanununun 4. Maddesinin B bendi ne göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanı özel şartlar başlığı altında belirtilen katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutardır. Ancak kurum tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.