Personel Alımı

YSK, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı 2 Bin 702 Devlet Memuru Alımı Yapıyor

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza kamu personeli alım ilanlarını anlık olarak duyuruyoruz. Bu haberimizde siz okuyucularımıza 3 farklı devlet kurumu tarafından yayımlanan ilanları derledik. 

Söz konusu alım ilanlarında yer alan ve ilanlara başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen koşulları haberimizde aktarıyoruz. 

ALIM YAPACAK KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı ya da kendilerine ait internet siteleri üzerinden yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacağını ilan eden 3 farklı kurumun ilanlarını derledik. Bu kurumlar arasında, Yüksek Seçim Kurulu, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bulunuyor. 

KADRO DETAYLARI

YSK, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda toplam 2 bin 702 memur alımı yapılacağı ilan edildi. Yayımlanan ilanlara göre Sağlık Bakanlığı 1527 Başasistan alımı yapacağını duyurdu. Maliye Bakanlığı yayımladığı ilan metninde 22 farklı şehirde bulunan birimlerinde görevlendirmek üzere 1000 Gelir Uzman Yardımcısı istihdam edecek. Yüksek Seçim Kurulu ise yayımladığı memur alım ilanında 175 Seçim Müdürü alımı yapacağını adaylara duyurdu. 

İLANLARA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yüksek Seçim Kurulu, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan devlet memuru alım ilanına başvuru yapacak adayların Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşullarının yanı sıra ilan metinlerinde yer alan ve alım yapılacak kadrolara göre belirlenen eğitim varsa KPSS, YDS gibi özel koşulları da sağlamaları isteniyor. 

Kamupersoneli.net olarak söz konusu ilanlarda yer alan genel başvuru koşullarını siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. İlanlarda yer alan özel başvuru koşullarını ise haberimizin altında yer alan bağlantılar aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz. 

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak, görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak veya muaf durumda bulunmak. 

Bir Yorum

  1. Normalde yaş sınırı yıllar önce kalktı ama hala kurumlar bu kanuna uymamakta ısrar ediyor