Personel Alımı

YTB KPSS Şartsız Uzman Yardımcısı Kadrosu İçin Personel Alımı Yapıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde açık bulunana uzman yardımcısı kadrosu için personel alımı yapılacağını ifade etti.

Söz konusu personel alımında KPSS şartı aranmamaktadır. Peki ilana başvuru şartları nelerdir? İlana başvurular nasıl yapılacak? Tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı ve kendi bünyesinde açık bulunana uzman yardımcısı kadrosu için personel alımı yapacağını ifade etti. 

Söz konusu personel alımının “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanlığı Yönetmeliği” hükümleri uyarınca yarışma sınavı ile yapılacağı ifade edildi. Yarışma sınavı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplukları bünyesinde 2 adet uzman yardımcısı alımı yapılacaktır. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Personel alımına ilişkin yarışma sınavı yazılı ve sözlü sınavlardan oluşmaktadır. Eleme sınavı ise 24 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca ilanda eleme sınavının Ankara’da yapılacağı da ifade edilmiştir. Söz konusu ilana başvurular “basvuru.ytb.gov.tr” web adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

YTB uzman yardımcısı personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 15 Ocak 2018 tarihinde yapmaya başlayacaktır. Bunun yanı sıra söz konusu başvurular 2 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. 

GENEL ŞARTLAR

Ayrıca YTB personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda kurum tarafından bazı şartlar aranmaktadır. Buna göre söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların “657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1983 ve sonraki tarihte doğanlar), En az dört yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Almanca, Fransızca, İsveççe, Danca, Felemenkçe, İtalyanca ve Arapça dil seviyesini gösterir aşağıdaki belgelerden birine sahip olmak, İlgili dillerde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nda (YDS) en az (B) düzeyinde puan almak veya ÖSYM tarafından buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak,” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.