Kamu Personelleri

10 Bin Engelli Kamu Personeli Kontenjanı Boş

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl ikinci fazında desteklerin arttığı istihdam seferberliği konusunda çalışmalar hızlandırıldı. Bunun yanı sıra hükümet tarafından istihdam yapan işverene destek veriliyor. Ayrıca hükümet engelli istihdamının artırılması için düğmeye basıyor.

İŞKUR’DAN UYARI GELDİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına Türkiye İş Kurumu tarafından uyarıda bulunuldu. Söz konusu uyarı engelli kamu personeli alımı yapılması için gerçekleştirildi. Uyarıda, kamuda istihdam edilmesi gereken engelli ve eski yükümlü kontenjanlarının doldurulması konusu da yer aldı.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Gazetesinden Sefa Bilgitekin’in aktardıklarına göre il bazında 50 veya daha fazla çalışanı olan kamu kurum ve kuruluşlarının personel sayısı üzerinden ortaya çıkan yüzde 4 oranında engelli ve yüzde 2 oranında eski hükümlü kontenjanı açığını kapatması gerektiği ifade edildi.

MAHALLİ İDARELERDE DE AÇIK VAR

Bunun yanı Sıra Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından merkezi birimlerin yanı sıra mahalli idare şirketlerinin de yüzde 3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğuna dikkat çekti ve kontenjan açığının kapatılması uyarısında bulundu.

Mahalli idare şirketleri, İŞKUR’dan gelen bu uyarılar sonrasında, istihdam edeceği engelli ve yükümlü işçilere ilişkin, alım ilanlarının duyurusunu İŞKUR’a bildirilecek. Ayrıca kontenjan açığını tamamlamayanlara ceza verilecek. Bunun yanı sıra 2002’de 5 bin olan kamuda istihdam edilen engelli sayısı son 16 yılda 50 binin üzerine çıkarak 10 katına kadar ulaşmış durumda.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ekpss merkezi ataması daha erken bir tarihe alınmalı sınav yapılalı üç ay oldu ama merkezi atamayla ilgili hala bir açıklama yok maalesef..

  2. buna rağmen 88 bin engellinin girdiği bu yılki ekpss ilk atamasına 5000 kontenjan verdiler, onu da yıl sonuna doğru ötelediler. nisan'da yapıldı sınav, temmuz olduğu daha tercih dahi yapılmadı.

  3. Beyefendi İŞKUR'un takip etmekle yükümlü olduğu kontenjanlar işçi kontenjanı. Senin bahsettiğin mevzu memur kadrosu ve İŞKUR ile hiç bir ilgisi yok.