Kamu Personelleri

10 Mayıs 2018'te Kamuda Çalışan Engelliler İzinli Sayılacak !

10 Mayıs 2018 ile 16 Mayıs 2018 tarihi aralığı engelli haftası olarak biliniyor. Engelli haftasının başlangıcı olan 10 Mayıs 2018 tarihinde 2002/58 sayılı Genelge kapsamında kamuda çalışan engelli personeller idari izinli sayılacak.

Konu ile ilgili olarak 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 3. maddesinde engelli haftası başlangıcında kamuda çalışan tüm engelli personelin idari izinli sayılmasına ilişkin ibare yer almaktadır. Başbakanlık Genelgesinde yer alan ibarede ise şu ifadelere yer verilmiştir;

GENELGEDEKİ İBARE

“Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.”

HER YIL İZİNLİ SAYILIYORLAR

Söz konusu genelge Başbakanlık tarafından 3 Aralık 2002 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan 2002/58 sayılı Genelgeyle beraber her yıl kamudaki tüm engelli personeller 3 Aralık ile 10 Mayıs tarihlerinde izinli sayılıyorlar.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bize mudurumuz idari izinlisiniz demedi ise yarin gitmezsek herhangi bir olumsuz durum yasarmiyiz

  2. ankara valiliğini aradım kurum amiri izin verirse, uygun görürse dedi.